Loopbaanbegeleiding

Het kloppend hart van je business of carrière ben jij! En jij bent goud waard. 

Op basis van Personal Branding help ik je binnen loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques om je talenten te ontdekken, versterken en zichtbaar te maken. Zodat je business en carrièrekansen kan creëeren voor jezelf.

Mijn expertise ligt vooral in leider- en ondernemerschap. 

Leiders…
 • Wil je je team versterken?
 • Wil je weten wat je natuurlijke leiderschapsstijl is?
 • En wat je valkuilen zijn?
 • En je energiegevers en -vreters?
 • Heb je het gevoel dat er meer in je zit dan er nu uitkomt? 
 • Sta je op een kruispunt in je carrière?
 • Geeft je job je geen voldoening (meer)?
 • Kom je vaak moe thuis?
 • Of ervaar je stress?
 • Heb je last van de prestatiedruk?
 • Of ervaar je net te weinig uitdaging?
 Ondernemers…
 • Ondernemen is 80% mindset en 20% strategie. Hoe is het gesteld met je mindset?
 • Heb je veel ideeën maar mis je focus?
 • Of mis je de juiste en nieuwste strategieën om in actie te komen?
 • Wil je voor jezelf perspectief creëren?
 • En wil je weten wat je energiegevers en -vreters?
 • Zodat je te weten komt wat je best zelf doet en uitbesteed?
 • En je energiepeil hoog blijft?
 • Droom je van je eigen zaak?
 • En wil je weten hoe je dit juist aanpakt?

Ik help je graag!

Door je de nodige strategieën, tools en mindset aan te reiken om je twijfels en onzekerheden los te laten. Zodat je vrij bent om exact gedaan te krijgen wat je wil. Vanuit wie je bent, wie je wil zijn én wat je zinvol vindt. Zonder onnodige stress, druk of spanning te ervaren.  

Daarbij hecht ik belang aan duurzame lange termijn oplossingen. Waarin groei, uitdaging en voldoening hand in hand gaan met gemoedsrust, plezier en geluk. Zodat werken geen werken meer is, maar léven. En je alles in je naar boven kan halen om Ontspannen Productief te zijn.

Op basis van Personal Branding krijg je de tools in handen om aan het stuur te gaan staan van je carrière én leven.

Dankzij Personal Branding ontdek je je talenten, versterk je ze en kom je te weten hoe je ze best zichtbaar maakt. Zo realiseer je je droomjob of droombedrijf én leef je je potentieel.  Door datgene te doen wat past bij wie je bent, creëer je een opwaartse spiraal voor jezelf. En dit heeft een positieve impact op de rest van je leven. Zoals bijvoorbeeld je persoonlijke ontwikkeling, je financiën, je relaties en je gezondheid!

Je KernTalenten ontdekken, versterken én verzilveren geeft je energie en zelfvertrouwen.

Als Senior KernTalenten Experte geef ik je graag inzicht in je KernTalenten. Wie ben je? Wat wil en kan je? Welke zijn je energiegevers en -vreters? Dit kom je in no time te weten. 

Daardoor ga je positieve en duurzame keuzes maken, moeiteloos uitblinken, je energiepeil te verhogen en plezier  hebben in wat je doet. Hierdoor ervaar je makkelijker voldoening. Eigenlijk zou elke professional en ondernemer zijn KernTalenten moeten kennen.

Dankzij mijn samenwerking met Passion for Work by Travvant, aanvaard ik VDAB loopbaancheques.
Waarvan de eerste cheque je 4u coaching geeft. En de tweede cheque 3u. Door deze subsidieregeling betaal je maar 10 euro per uur. Terwijl de werkelijke waarde van het volledig traject 1183 euro bedraagt.
Heb je vragen rond het bestellen van loopbaancheques? Het antwoord vind je hier.

Ik doe dit niet voor iedereen… 

Ben jij een ambitieuze, ondernemende vrouw? Weet je diep vanbinnen dat er meer mogelijk is? Of dat je meer in petto hebt dan wat je nu doet. Hoe meer je dit stemmetje negeert, hoe luider het gaat klinken. Uiteindelijk gaat je lichaam je signalen geven.     

Maar… vaak komen er heel wat twijfels en onzekerheden naar boven wanneer je je diepste verlangens wil realiseren.

“There is no tool for development more effective, than the empowerment of women.”  Kofi Annan

Mijn verhaal? 

Zelf heb ik zelf al heel wat twijfels en onzekerheden losgelaten. Over mezelf, over wat ik kan, wat ik wil of wie ik ben. 

Daardoor kon ik 7 jaar geleden de gouden kooi waar ik in zat, achter me laten. Dit was niet makkelijk omdat ik meer dan 15 jaar met veel passie 2 reisbureau’s runde. Maar het paste niet meer bij wie ik geworden was. 

Ook heb ik een weg gevonden om om te gaan met de twijfels rond het opstarten van mijn business, die nu goed loopt. Wat niet wil zeggen dat ik nooit meer twijfel. Wel dat ik manieren heb gevonden om daar mee om te gaan. Alleszins, ik weet waarover ik spreek.

Koen – Agile Coach: “Ellen geeft je concrete handvaten om inzichten naar de praktijk te vertalen.”

“Het laatste jaar was m’n passie voor m’n werk aanzienlijk gedaald en ik had nog zeer weinig voldoening van m’n job.

Via een doorverwijzing kwam ik in contact met Ellen. Omdat ik gezien had dat Ellen Senior KernTalenten Experte is en deze aanpak me wel interesseerde, startte ik loopbaanbegeleiding bij haar. Na afloop ben ik zeer blij dat ik bij Ellen ben terecht gekomen. Ze heeft een zeer duidelijke en heldere aanpak en traject in hoe ze iemand begeleidt. Ze geeft heel open en eerlijke feedback, iets wat ik zelf hard apprecieer.

Je merkt dat Ellen behoorlijk veel ervaring heeft in loopbaancoaching alsook in de KernTalenten methodiek. Voor mij was de KernTalenten analyse op een aantal vlakken een eye opener en soms ook best wel confronterend. 

Het legde duidelijk een aantal zaken bloot waar ik effectief mee worstel(de) op verschillende jobs. De KernTalenten tonen je jouw specifieke sterktes en laten je zien waar je energie uithaalt en waar je energie aan verliest. Ik kon me zeker vinden in de analyse en dankzij Ellen krijg je ook nog heel wat concrete handvaten om de inzichten naar de praktijk te vertalen.

Kortom ben ik zeer tevreden van m’n coachingstraject en kan Ellen van harte aanbevelen als loopbaancoach!”

Michele Stynen – Marketeer: “Ik heb nu duidelijkheid over welk professioneel pad ik wil bewandelen”

“Na gevoelens van twijfel over mijn job en welke professionele richting ik moest uitgaan, heb ik bij Ellen aangeklopt voor loopbaanbegeleiding. Ellen is een zeer open persoon die erg aandachtig luistert en waarbij je 100% jezelf kan én mag zijn. Gelukkig was de klik er dus meteen.

Samen zijn we op zoek gegaan naar mijn professionele waarden, competenties, doelen en passies. Er was al een behoorlijk goede match met mijn huidige job, toch is Ellen er na een kort maar krachtig loopbaantraject van 7 uur in geslaagd om de chaos in mijn hoofd te verhelderen. Enerzijds heb ik dankzij haar hulp de vinger kunnen leggen op een aantal zaken die ik alleen niet kon benoemen. Anderzijds heb ik duidelijkheid gekregen over welk professioneel pad ik verder wil bewandelen. En welke talenten ik verder wil ontwikkelen. 

Omdat Ellen haar aanpak vertrekt vanuit eenieders sterke punten, hou je er na afloop van het traject bovendien een mooi stukje extra zelfvertrouwen aan over. Alleen dat al maakt het traject de moeite!”

Julie Broos: “Het leverde me veel zelfkennis en zelfvertrouwen op”

Ik zat met veel twijfels in mijn job. En had het gevoel dat ik niet wist welke stappen ik moest ondernemen om te weten te komen wat mijn wensen waren voor de toekomst. Wanneer ik bij Ellen terecht kwam voor loopbaanbegeleiding hoopte ik vooral antwoord te krijgen op de vraag welke mogelijkheden ik had in de nabije toekomst. Daarnaast wilde ik ontdekken of een zelfstandige statuut iets voor mij was.

Typisch voor haar aanpak: Naar Ellen gaan was voor mij een moment van rust. Ze gaf me het gevoel dat ze me begreep en haar aanpak was begripvol, empathisch en professioneel. In elke sessie werkten we hard en toch voelde het ontspannend aan. Elke keer ging ik buiten met meer zelfvertrouwen en meer energie. 

Het leverde heel wat op voor me. Door de ervaring van Ellen en de verschillende tools die ze gebruikt ben ik veel te weten gekomen over mezelf. Het gaf me dus veel zelfkennis en zelfvertrouwen. Daarbovenop heb ik ondertussen al heel wat stappen ondernomen en daar ben ik mede dankzij deze loopbaancoaching heel trots op.

Saskia Goolaerts: “Dankzij Ellen vind ik terug vreugde en waardering in mijn werk”

“Doe ik mijn werk nog graag? Welk ander werk zou ik kunnen doen?  Met deze vragen ben ik bij Ellen Vanbuel gekomen. En daar ben ik heel blij om. Ellen is een fantastische vrouw. Dankzij haar gedrevenheid en ECHT luisterend oor, vind ik terug vreugde en waardering in mijn huidige job. Met veel plezier denk ik terug aan onze gesprekken. En met zachtheid denk ik ook terug aan alle emoties die er mochten zijn. 

Dankzij de coaching bij Ellen… 

…heb ik een andere kijk gekregen op zowel persoonlijk als werkvlak. Veranderen van werk is voor mij voorlopig niet meer van toepassing is. Alhoewel ik blijf dromen. Wie weet…  Dankjewel Ellen!

ps: reserveer maar alvast een plekje voor mijn dochter. Ik vind het ontzettend belangrijk dat ze haar KernTalenten tot een goede ontwikkeling kan brengen. Zo kan zij op een bewuste manier de ‘juiste’/goede studiekeuze maken. Misschien een tip voor de minister van onderwijs. Dit zou een wereld van verschil maken: kijken naar je talenten, waar je goed in bent, wat van nature uit bij je past en wat je diep van binnen wil.”

Barbara: “Het lukt al veel beter om mezelf te blijven”

“Tijdens een traject loopbaanbegeleiding op basis van de KernTalenten leerde Ellen me dat het helemaal ok is om even stil te staan en tijd voor mezelf te nemen zonder me daar schuldig over te voelen. We hebben ook vaak gepraat over hoe je jezelf kan blijven in deze continue stroom van keuzes maken. En dat lukt me nu al veel beter.”

Karolien Sevenhans: “Ik hou van Ellen’s aanpak: zacht maar doortastend”

“Ik hou van Ellen’s aanpak: zacht, maar doortastend. Door mijn KernTalenten te bepalen, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Ik had niet plots m’n droomjob gevonden, maar het beeld van wat wel en niet voor mij werkt werd scherp gesteld. Ik kwam er achter wat de talenten waren waar ik me niet zo bewust van was en hoe ik m’n minder sterke kanten kan compenseren. Dit in combinatie met alle praktische tips die ik kreeg (hoe communiceren, hoe solliciteren,…) maken de gesprekken met Ellen enorm waardevol. Goeie gids, leerrijke ervaring!”

Machteld Gillis: “Dit heeft me zelfvertrouwen gegeven”

Omdat ik graag wilde weten wat ik het beste zou kunnen gaan doen op professioneel vlak, kwam ik bij Ellen Vanbuel terecht voor loopbaanbegeleiding op basis van de KernTalenten.  Ik wilde weten waar ik wel en niet naar op zoek kon en welke richting ik uit wilde.

Ellen heeft een rustige benadering en ik vond het heel fijn dat ik mezelf mocht zijn tijdens de sessies.  Ik werd niet in een bepaalde richting geduwd, er was eerder een openheid naar mogelijkheden toe.

Ik heb heel wat inzicht in mezelf gekregen. Dankzij het traject, ben ik te weten gekomen wat mijn KernTalenten zijn, waar ik nog aan kan werken en waar ik best wel en niet op inzet. Dit heeft me meer zelfvertrouwen gegeven waardoor ik rustiger ben in mijn dagelijks leven.

Vroeger kon ik me nogal lang opboeien rond werk als ik thuis kwam. Nu vertel ik kort over mijn dag naar mijn man toe. Dit komt mijn partner en mezelf ten goede want ik heb meer energie over voor andere dingen.

Annoek Salden: ‘Ik neem mee dat ik actie te ondernemen heb om echt ergens in uit te blinken”

“Wat is mijn passie? Hoe kan ik professioneel gelukkig zijn? Wat past echt bij me? Met deze vragen stapte ik naar Ellen Vanbuel. Eerst en vooral gaf ze me inzicht in mijn KernTalenten en de valkuilen die hier bij horen. Wat voor mij een echte meerwaarde is om deze te kennen. Daardoor besef ik dat ik effectief talenten heb. En dit geeft me zelfvertrouwen. 

Rustig en meelevend. Zo heb ik Ellen ervaren. 

Bovendien kreeg ik tijdens de sessies het gevoel dat ze me begrijpt. Ze voelde aan wie ik ben, wat er in me leeft en waar ik nood aan heb. Typisch aan haar aanpak is dat ze een zachte duw in de rug geeft eerder dan te pushen. Alsof ik op een fiets zit en een lichte duw in mijn rug krijg. En zo ondersteund word. 

Dankzij Ellen realiseer ik me dat de job die ik doe eigenlijk goed bij me past. Maar dat ik daarbovenop iets toe te voegen heb aan mijn leven, voornamelijk creativiteit. En als ik ergens in wil uitblinken, heb ik actie te ondernemen. Dat neem ik mee.”

Annelies Timmerman: “Dankzij jouw trukendoos, ben ik in een positieve rollercoaster gekomen”

“Je trukendoos heeft me geleerd om te communiceren over wat ik nodig heb. Dit geeft me enorm veel opluchting. Hierdoor ben ik enkel en alleen in een positieve rollercoaster gekomen. En ik ervaar een pak minder stress. Ik ben gewoon een ander mens. 

Jij gaf me mee dat een mens vaak meer kan dan hij denkt. Eerst geloofde ik dit niet, maar nu ben ik hier helemaal van overtuigd! Ik heb enorm grote sprongen vooruit gemaakt, dank je wel!”

“Only those who dare to walk, can leave a footprint.”

Anoniem: “Het traject heeft me vertrouwen gegeven en me geholpen de stap te zetten naar een ander type job”

“Na een 20-jarige loopbaan met een voor mij ideale job, moest ik vanwege Corona noodgedwongen op zoek naar een andere werkgever. Al na enkele maanden sloop er twijfel en onzekerheid in mijn hoofd door deze nieuwe stressvolle job en had ik nood aan een time-out om te kunnen nadenken over wat ik echt wil op professioneel vlak in de toekomst.

Zo kwam ik bij Ellen Vanbuel terecht om een loopbaanbegeleidingstraject en mentale begeleiding te volgen.

Haar rustgevende aanpak en sterk luisterend oor stelden mij op mijn gemak en lieten toe om op een aangename en constructieve manier een KernTalentenverslag op te stellen over mij. Verassend voor mij maar duidelijk efficiënt wordt voor deze zoektocht naar KernTalenten vooral naar je prille jeugdjaren teruggegaan. Dit KernTalentenverslag heeft mij geholpen om onnodige twijfels weg te nemen en vertrouwen terug te winnen enerzijds maar bracht anderzijds toch ook nieuwe inzichten over mezelf bij waar ik vooraf niet echt rekening mee hield.

Deze begeleiding heeft zo mijn sterke eigenschappen kunnen bevestigen en mijn mindere talenten beter leren kennen. Dit helpt mij om de juist keuze te maken tussen wat ik wel en zeker niet(meer) wil doen en heeft mij de stap doen zetten naar een ander type job waar ik hopelijk de werkvreugde en work-life balance terug kan vinden van weleer.”

Hannelore Smits: “Dit kan je voor de rest van je leven gebruiken tijdens je sollicitaties, je zoektocht naar werk én voor je persoonlijke ontwikkeling”

“Om bevestiging te krijgen van de richting die ik uit wou gaan (HR), heb ik gekozen voor loopbaanbegeleiding op basis van de KernTalenten bij Ellen Vanbuel. Daarnaast wilde ik ook eens horen welke andere richtingen ik nog zou kunnen uitgaan buiten HR.

Tijdens de loopbaanbegeleiding zijn we teruggegaan naar de talenten die ik had als kind, dit was heel interessant. 

Daarbij kwamen er zaken naar boven waarvan ik vergeten was hoe graag ik ze deed. In een uitgebreid verslag kon ik lezen over mijn talenten en  werkpunten, dat was heel fijn. Want dit kan je voor de rest van je leven gebruiken tijdens je sollicitaties, je zoektocht naar werk maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast vond ik het ook heel fijn om dieper in te gaan op wat ik belangrijk vond voor mijn toekomstige functie en in mijn toekomstig bedrijf. Daarvan heb je vaak wel een algemeen idee maar ga je hier niet dieper op in. Bovendien neem ik zeker mee om de waarden van het bedrijf te matchen met die van mezelf.

Momenteel ben ik aan de slag in de HR-sector. En ben ik heel blij dat ik deze richting ben uitgegaan. Vanuit de loopbaanbegeleiding zijn enkele competenties naar boven die ik  naar de toekomst toe nog verder wil en kan ontwikkelen in het traject dat ik nu aan het volgen ben.” 

Catherine Schroeyers: “Ellen bied je meteen vertrouwen”

‘Toen ik bij Ellen langsging voor loopbaanbegeleiding, stond ik op een kruispunt in mijn loopbaan. In functie van mijn vragen heeft Ellen op een pragmatische en niet schoolse manier antwoorden aangereikt. Daarbij biedt ze je meteen vertrouwen. En ze laat je ruimte waar gewenst (ik kreeg de keuze om de methodiek te kiezen die best bij me paste). Maar ze biedt wel houvast en kader waar nodig. Het was een aangename en leerrijke ervaring.’

Léonie: “Ellen twijfelt niet om kritische vragen te stellen”

‘Wat wil ik nu echt graag? Waar wil ik in de toekomst naar toe? Met deze vragen stapte ik naar Ellen Vanbuel. De begeleiding gebeurde digitaal, wat prima werkte. 

Typisch aan de aanpak van Ellen? Ze heeft een heel goed luisterend oor. En twijfelt niet om kritische vragen te stellen. Daarnaast denkt ze ook mee naar concrete mogelijkheden die passen bij mij. 

Dit leverde me heel wat nieuwe inzichten. Rond wat er belangrijk is voor mij in een bedrijfscultuur. Welke waarden echt mijn topprioriteiten zijn. In combinatie met het herbevestigen van bestaande ideeën die voor mij van belang zijn en relevant voor de toekomst. Daarbovenop kreeg ik ook de bevestiging dat wat ik doe, bij me past. Heel fijn!’