Wat klanten vertellen

Telkens opnieuw maakt het me blij…

…om te horen wat klanten vertellen.  Wanneer ze me bijvoorbeeld laten weten dat ze grote stappen zetten dankzij mijn begeleiding. Daarnaast ben ik ontzettend dankbaar dat ik datgene doe wat ik het allerliefst doe: je helpen om op een ontspannen manier de beste versie van jezelf te zijn en exact te realiseren wat je wil, zonder onnodige spanning, druk of stress te ervaren.  

En voor jou is het natuurlijk superhandig om te lezen hoe je voorgangers mijn begeleiding hebben ervaren en wat klanten vertellen. Daardoor is het duidelijk wat je mag verwachten. En kom jij te weten of het iets voor jou is. 

Joke Verbeke: ‘Ik had niet verwacht dat het zo ingrijpend was’

“Bij Ellen Vanbuel volgde ik de trajecten loopbaanbegeleiding en perfectionisme loslaten. Ik voelde me direct op mijn gemak bij haar. Ze straalt iets bekend uit. En ik had snel het gevoel dat ik haar kon vertrouwen.

Tijdens het traject rond perfectionisme, kan je je eigenlijk niet echt voorbereiden voor de sessies. Dit schrikte me wat af. Ik maakte me zorgen dat ik niet zou weten wat zeggen. Maar dit was helemaal niet nodig. Door de aanpak van Ellen kwamen de antwoorden gewoon vanzelf.

Vóór een sessie, zat mijn hoofd vaak vol gedachten. Tijdens een sessie, werden mijn hersenen aan het werk gezet op een ongewone manier. En na een sessie was mijn hoofd leeg, voelde ik me alerter en had ik meer energie. Ik voelde me steeds weer helemaal opgeladen. En na elke sessie zag ik merkwaardig genoeg telkens positieve veranderingen in mijn dagelijks leven.

Ik ontdekte zaken in mezelf waarvan ik niet dacht dat ze er waren. Hierdoor heb ik nu een sterker zelfbeeld en vergelijk ik me minder met anderen. Ik voel me spontaner. Dit uit zich bijvoorbeeld in zingen en dansen in de auto zonder schaamtegevoel.

Ik raad het traject aan iedereen aan die met zichzelf in de knoop ligt, teveel piekert of te star geworden is. Het meest memorabel vond ik het ontstaan van het vrije kind. Ik had niet verwacht dat dit zo ingrijpend was. Mensen die er niet in geloven, geloven volgens mij niet in zichzelf.

Het traject helpt je om terug helemaal jezelf te zijn, om jezelf terug te vinden.”

E. Hendrickx: ‘Ik vind dat iedereen dit moet doen!’

“Pas afgestudeerd was ik in de richting logopedie. Tijdens mijn stages merkte ik dat de jobs niet overeen komen met mijn verwachtingen. Ik wilde graag weten wat voor mij andere studiemogelijkheden zijn en klopte daarvoor aan bij Ellen Vanbuel. Ik vind mezelf helemaal terug in het beeld dat ze van me schetste aan de hand van mijn KernTalenten. Het klopt echt allemaal. Dankzij de begeleiding kreeg ik een antwoord op de vragen: ‘Wie ben ik nu eigenlijk echt? Waarvoor kan ik mijn talenten gaan inzetten? Wat zijn mogelijke valkuilen? Wat zijn mijn groeikansen?’ Resultaat is dat ik deze keer een weloverwogen studiekeuze gemaakt heb. Binnenkort start ik binnenkort met de studie ‘Immo – vastgoedmakelaar’ en heb zin om eraan te beginnen. Zowel de studie als de jobs die hiermee mogelijk zijn, passen bij mijn interesses, talenten en wie ik ben. Ik vind dat iedereen dit moet doen!”

Christel Wauters: “Bijna een transcendente ervaring”

“Jarenlang had ik dingen gedaan omdat die van me verwacht werden. Maar wat wilde ík nu echt? Wat zijn mijn verdoken (kern)talenten, waar word ik gelukkig van? Daarin heb ik heel veel inzicht gekregen dankzij de VIP formule bij Ellen.

Ellen heeft een atypisch traject voor me uitgestippeld. Dat maakte dat dit een erg persoonlijke ervaring voor me geworden is. Ik vond het fijn én belangrijk dat Ellen zo flexibel en inventief was.

Ik hou levenslange inzichten over aan onze sessies. Wat voor mij enorm waardevol was, is dat Ellen me liet voelen dat ze in me geloofde.

Ze was oprecht geïnteresseerd in mij en mijn verhaal, erg begaan ook en het geloof dat zij al heel snel in mij had, heeft ze letterlijk overgebracht op mezelf. Bijna een transcendente ervaring.

Vóór de sessies had ik veel onzekerheden, twijfelde aan mezelf en mijn kunnen. Het bleef bij dromen. Ellen lachte niet wanneer ik luidop droomde bij haar, ze moedigde me aan om te blijven dromen en overtuigde me ervan dat het daar niet bij hoeft te blijven.”

Marijke Peeters: “Ik heb geleerd mijn dromen te durven waarmaken”

“Na een burn-out wilde ik graag in een traject loopbaanbegeleiding beter ontdekken wat mijn sterktes en vaardigheden echt zijn. Met Ellen Vanbuel klikte het meteen en kreeg ik een groot gevoel van vertrouwen en begrip.  Al snel maakte zij me duidelijk dat de dingen die ikzelf evident vind, een grote meerwaarde zijn. Ik leerde dat ik mijn ondernemersdrang niet zomaar aan de kant moet schuiven en durven mijn dromen waar te maken. Inmiddels heb ik reeds grote stappen ondernomen met succes. Doordat ik mijn talent heb durven tonen, heb ik een beurs voor een exclusieve opleiding gewonnen en ben ik gestart als zangcoach. Ellen gaf me hiervoor het duwtje in mijn rug dat ik echt nodig had.  Ik had echt geen betere coach kunnen hebben! Ik heb het gevoel dat ik mezelf terug kan vinden, plezier kan maken en energie heb!  Heel erg veel dank Ellen, voor mij was je een ideale coach!”

Geraldine Dierckx: “Na de eerste sessie was het al meteen zo klaar als een klontje welke richting ik uit wil met mijn ondernemerschap”

“Als startende ondernemer, wilde ik vooral richting geven aan mijn zaak. Na de eerste sessie loopbaanbegeleiding werd het dankzij de feedback van Ellen Vanbuel voor mij al meteen zo klaar als een klontje wat in mijn ondernemerschap het allerbelangrijkst is: mijn bloemenverhaal vanuit mijn waarden uitschrijven. Onze sessies hebben me echt een boost gegeven, ik sta in mijn kracht als ondernemer en durf de touwtjes helemaal zelf in handen nemen. Bedankt voor de leuke afsluit… ik word altijd zo enthousiast als ik in je ruimte zit😊

Emily Peeters: “Ik zette de stap naar een andere job”

“Ik kwam bij Ellen Vanbuel terecht met de vraag welke job het best bij mijn persoonlijkheid past. De ervaring die Ellen Vanbuel reeds jaren heeft opgebouwd uit haar eigen carrière kwam goed van pas tijdens de loopbaanbegeleiding.  Alsook de kennis die ze reeds vergaard heeft als jobcoach zorgde ervoor dat ik me direct op mijn gemak voelde bij haar. De aanpak van Passion for Work en de coaching van Ellen waren de perfecte fit voor mij.  Deze hebben er niet alleen voor gezorgd dat ik antwoorden kreeg op mijn vragen.  Maar hebben me ook een flinke portie zelfverzekerdheid opgeleverd over mijn competenties en de ervaring die ik opgebouwd had in mijn carrière. De coaching heeft me doen beseffen wat ik belangrijk vind in een job, dat ik een pak meer zelfzeker mag zijn over mijn competenties en deze in de verf mag zetten tijdens job interviews. De concrete en handige oefeningen hebben me geholpen bij het solliciteren en hebben me ertoe aangezet om toch de stap te zetten naar een andere job.”

 

Joke Jacobs: “Ellen spoorde me aan om concrete stappen te ondernemen”

“Toen ik bij Ellen Vanbuel aanklopte voor loopbaanbegeleiding, haalde ik nog maar weinig energie uit mijn job. Ik vond het moeilijk om een leuke job te vinden die bij mijn persoonlijkheid past. Ellen heeft me geholpen om een antwoord op die vraag te vinden. Ze luisterde naar mijn verhaal, en kon me veel tips geven vanuit haar eigen professionele ervaringen. Ze deelde ook inspirerende boeken en denkoefeningen die me ook op andere vlakken in mijn leven vooruithelpen. Tenslotte spoorde ze me ook aan om concrete stappen te ondernemen om de dingen te bereiken die ik wil. Met als resultaat dat ik nu echt weet welke job bij mijn persoonlijkheid en interesses past. Ik heb opnieuw bakken energie om mijn toekomstige (professionele) leven tegemoet te gaan.”

Steven Jacobs: “Ik kan nu focussen op het doel dat ik wil bereiken”

“Ben ik wel goed bezig?’ en ‘Wil ik hier de rest van mijn leven mee door?’ waren de vragen die constant door mijn hoofd spookten. Ellen Vanbuel heeft er tijdens loopbaanbegeleiding op een doortastende en empathische manier voor gezorgd dat ik inzicht kreeg in wat voor mij echt belangrijk is en waar ik goed in ben. Dit heeft me enorm geholpen om te kunnen kiezen voor een nieuwe richting zodat ik me kan focussen op het doel dat ik wil bereiken.”  
 

Marjan W.: “Mijn leven ziet er zo anders uit dan een jaar geleden.  Je bent een top-coach, Ellen!”

“Ik ben Ellen Vanbuel ontzettend dankbaar voor de coaching die ik van haar heb gekregen tijdens het loopbaantraject.  Het heeft me zoveel inzichten gegeven. De bevestiging dat ik met de juiste jobs bezig was heeft me gesterkt.  Het feit dat ik mijn zegje moest leren en durven doen… ik heb dat gedurfd! En het resultaat mag er zijn.  Uiteindelijk heb ik niet moeten kiezen tussen de 2 jobs die ik graag doe. Ik mag ze combineren in een 50/50 verdeling!  Veel variatie dus! Onze directie heeft dus gehoor gegeven aan mijn wensen.  Ik heb ’s ochtends geen probleem meer om op te staan als de wekker afloopt. En na een uurtje stap ik op de fiets ipv in de auto en fiets ik naar mijn werk… met veel zin en een glimlach op mijn gezicht!  Mijn leven ziet er zo anders uit dan een jaar geleden.  Daarnaast ben ik nog volop bezig met de opstart van mijn kleine eenmanszaakje om in bijberoep uit te oefenen  Ik ben zo blij met de energie en het positivisme dat jij tijdens de coaching hebt doorgegeven. 1000x dank! Je bent een top-coach, Ellen!”

Karolien Sevenhans: “Ik hou van Ellen’s aanpak: zacht maar doortastend”

“Ik hou van Ellen’s aanpak: zacht, maar doortastend. Door mijn KernTalenten te bepalen, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Ik had niet plots m’n droomjob gevonden, maar het beeld van wat wel en niet voor mij werkt werd scherp gesteld. Ik kwam er achter wat de talenten waren waar ik me niet zo bewust van was en hoe ik m’n minder sterke kanten kan compenseren. Dit in combinatie met alle praktische tips die ik kreeg (hoe communiceren, hoe solliciteren,…) maken de gesprekken met Ellen enorm waardevol. Goeie gids, leerrijke ervaring!”

Barbara: “Het lukt me al veel beter om mezelf te blijven”

“Tijdens een traject loopbaanbegeleiding leerde Ellen me geleerd dat het helemaal ok is om even stil te staan en tijd voor mezelf te nemen zonder me daar schuldig over te voelen. We hebben ook vaak gepraat over hoe je jezelf kan blijven in deze continue stroom van keuzes maken. En dat lukt me nu al veel beter.”

Julie Broos: “Het leverde me vooral zelfkennis en zelfvertrouwen op”

Ik zat met veel twijfels in mijn job. En had het gevoel dat ik niet wist welke stappen ik moest ondernemen om te weten te komen wat mijn wensen waren voor de toekomst. Wanneer ik bij Ellen terecht kwam voor loopbaanbegeleiding hoopte ik vooral antwoord te krijgen op de vraag welke mogelijkheden ik had in de nabije toekomst. Daarnaast wilde ik ontdekken of een zelfstandige statuut iets voor mij was.
Typisch voor haar aanpak:
Naar Ellen gaan was voor mij een moment van rust. Ze gaf me het gevoel dat ik begrepen werd en haar aanpak was begripvol, empathisch en professioneel. In elke sessie werkten we hard en toch voelde het ontspannend aan. Elke keer ging ik buiten met meer zelfvertrouwen en meer energie. 
Het leverde heel wat op voor me. Door de ervaring van Ellen en de verschillende tools die ze gebruikt ben ik veel te weten gekomen over mezelf. Het leverde mij vooral veel zelfkennis en zelfvertrouwen. Daarbovenop heb ik ondertussen al heel wat stappen ondernomen en daar ben ik mede dankzij deze loopbaancoaching heel trots op.

Machteld Gillis: “Dit heeft me zelfvertrouwen gegeven”

Omdat ik graag wilde weten wat ik het beste zou kunnen gaan doen op professioneel vlak, kwam ik bij Ellen Vanbuel terecht voor loopbaanbegeleiding op basis van de KernTalenten.  Ik wilde weten waar ik wel en niet naar op zoek kon en welke richting ik uit wilde.

Ellen heeft een rustige benadering en ik vond het heel fijn dat ik mezelf mocht zijn tijdens de sessies.  Ik werd niet in een bepaalde richting geduwd, er was eerder een openheid naar mogelijkheden toe.

Ik heb heel wat inzicht in mezelf gekregen. Dankzij het traject, ben ik te weten gekomen wat mijn KernTalenten zijn, waar ik nog aan kan werken en waar ik best wel en niet op inzet. Dit heeft me meer zelfvertrouwen gegeven waardoor ik rustiger ben in mijn dagelijks leven.

Vroeger kon ik me nogal lang opboeien rond werk als ik thuis kwam. Nu vertel ik kort over mijn dag naar mijn man toe. Dit komt mijn partner en mezelf ten goede want ik heb meer energie over voor andere dingen.

Wai Kum: “Mijn zelfbeeld is sterker geworden”

“Ik vond dat perfectionisme meer en meer in de negatieve zin voorkwam bij mezelf. Vooral van de pieken hiervan wilde ik vanaf geraken. Want hierdoor ervaarde ik stress, verloor ik mijn zelfvertrouwen en was ik niet meer gelukkig. Daarom ging ik bij Ellen aan de slag met het traject perfectionisme loslaten

En het effect kon ik vanaf de eerste sessie al voelen. Het piekeren is sterk verminderd, ik pieker bvb niet meer over wat ik anders / beter had kunnen doen, mijn zelfbeeld is sterker geworden, ik durf sneller advies te vragen aan de juiste persoon. Deze veranderingen zorgen ervoor dat ik me gelukkiger voel, minder stress heb en mijn zelfvertrouwen is hierdoor gestegen. Op het einde van de sessies is er een test waar je terug een score moet geven op de symptomen van perfectionisme, hierdoor kan ik ook zien dat het in vergelijking met de start van de sessies sterk verminderd is. Het lijkt hocus pocus te zijn. Maar het werkt echt. Zeer magisch.”

Koen – Agile Coach: “Dankzij Ellen krijg je heel wat concrete handvaten om de inzichten naar de praktijk te vertalen.”

Het laatste jaar was m’n passie voor m’n werk aanzienlijk gedaald en ik had nog zeer weinig voldoening van m’n job.

Via een doorverwijzing kwam ik in contact met Ellen. Ik had gezien dat Ellen oa werkt via een kerntalenten analyse en deze aanpak interesseerde me wel.

Na afloop van het traject bij Ellen, ben ik zeer blij dat ik bij haar dit loopbaantraject doorlopen heb. Ellen heeft een zeer duidelijke en heldere aanpak en traject in hoe ze iemand begeleidt. Ze geeft heel open en eerlijke feedback, iets wat ik zelf hard apprecieer.

Je merkt dat Ellen behoorlijk veel ervaring heeft in loopbaancoaching alsook in de kerntalenten methodiek. Voor mij was de kerntalentenanalyse op een aantal vlakken een eye opener en soms ook best wel confronterend. 

Het legde duidelijk een aantal zaken bloot waar ik effectief mee worstel(de) op verschillende jobs. De kerntalenten tonen je jouw specifieke sterktes en laten je zien waar je energie uithaalt en waar je energie aan verliest. Ik kon me zeker vinden in de analyse en dankzij Ellen krijg je ook nog heel wat concrete handvaten om de inzichten naar de praktijk te vertalen.

Ik ben kortom zeer tevreden van m’n coachingstraject en kan Ellen van harte aanbevelen als loopbaancoach!

Koen Appeltans: “Dankzij Ellen krijg je heel wat concrete handvaten om de inzichten naar de praktijk te vertalen”

Het laatste jaar was m’n passie voor m’n werk aanzienlijk gedaald en ik had nog zeer weinig voldoening van m’n job.

Via een doorverwijzing kwam ik in contact met Ellen Vanbuel. Ik had gezien dat Ellen oa werkt via een KernTalenten analyse en deze aanpak interesseerde me wel.

Na afloop van het traject bij Ellen, ben ik zeer blij dat ik bij haar dit loopbaantraject doorlopen heb. Ellen heeft een zeer duidelijke en heldere aanpak en traject in hoe ze iemand begeleidt. Ze geeft heel open en eerlijke feedback, iets wat ik zelf hard apprecieer.

Je merkt dat Ellen behoorlijk veel ervaring heeft in loopbaancoaching alsook in de KernTalenten methodiek. Voor mij was de KernTalenten analyse op een aantal vlakken een eye opener en soms ook best wel confronterend. 

Het legde duidelijk een aantal zaken bloot waar ik effectief mee worstel(de) op verschillende jobs. De KernTalenten tonen je jouw specifieke sterktes en laten je zien waar je energie uithaalt en waar je energie aan verliest. Ik kon me zeker vinden in de analyse en dankzij Ellen krijg je ook nog heel wat concrete handvaten om de inzichten naar de praktijk te vertalen.

Ik ben kortom zeer tevreden van m’n coachingstraject en kan Ellen van harte aanbevelen als loopbaancoach!

Annelies Timmerman: “Dankzij jouw trukendoos, ben ik in een positieve rollercoaster gekomen”

‘Dankzij jouw trukendoos tijdens de loopbaanbegeleiding, heb ik geleerd om te communiceren over wat ik nodig heb.  Dit geeft me enorm veel opluchting. Hierdoor ben ik enkel en alleen in een positieve rollercoaster gekomen. En ik ervaar een pak minder stress. Ik ben gewoon een ander mens. Jij gaf me mee dat een mens vaak meer kan dan hij denkt. Eerst geloofde ik dit niet, maar nu ben ik hier helemaal van overtuigd! Ik heb enorm grote sprongen vooruit gemaakt.’

Marianne: “Door inzicht in mijn KernTalenten weet ik dat ik meer kan”

“In mijn functie als teamleader ervoer ik veel stress. Voor mijn gevoel voldeed ik niet aan de verwachtingen, ik maakte heel veel uren, kon geen grenzen stellen en had ook moeite dit uit te spreken. 

Dit moest anders en zo ben ik bij Ellen gekomen voor de VIP formule. Dit met de vraag hoe beter om te gaan met stress, assertiever zijn en grenzen te stellen. 

Haar warme en persoonlijke aanpak gaven mij meer rust. Door inzicht in mijn kerntalenten weet ik dat ik meer kan. En tips en tools om gesprekken voor te bereiden en zo mijn punt duidelijk te maken en mijn grens aan te geven.

Nogmaals dank voor de sessies samen, Ellen.” 

Anoniem: “Het traject heeft me vertrouwen gegeven en me geholpen de stap te zetten naar een ander type job”

“Na een 20-jarige loopbaan met een voor mij ideale job, moest ik vanwege Corona noodgedwongen op zoek naar een andere werkgever. Al na enkele maanden sloop er twijfel en onzekerheid in mijn hoofd door deze nieuwe stressvolle job en had ik nood aan een time-out om te kunnen nadenken over wat ik echt wil op professioneel vlak in de toekomst.

Zo kwam ik bij Ellen Vanbuel terecht om een loopbaanbegeleidingstraject en mentale begeleiding te volgen.

Haar rustgevende aanpak en sterk luisterend oor stelden mij op mijn gemak en lieten toe om op een aangename en constructieve manier een kerntalentenverslag op te stellen over mij. Verassend voor mij maar duidelijk efficiënt wordt voor deze zoektocht naar KernTalenten vooral naar je prille jeugdjaren teruggegaan. Dit KernTalentenverslag heeft mij geholpen om onnodige twijfels weg te nemen en vertrouwen terug te winnen enerzijds maar bracht anderzijds toch ook nieuwe inzichten over mezelf bij waar ik vooraf niet echt rekening mee hield.

Deze begeleiding heeft zo mijn sterke eigenschappen kunnen bevestigen en mijn mindere talenten beter leren kennen. Dit helpt mij om de juist keuze te maken tussen wat ik wel en zeker niet(meer) wil doen en heeft mij de stap doen zetten naar een ander type job waar ik hopelijk de werkvreugde en work-life balance terug kan vinden van weleer.”

Catherine Schroeyers: “Ellen biedt je meteen vertrouwen”

‘Toen ik bij Ellen langsging voor loopbaanbegeleiding, stond ik op een kruispunt in mijn loopbaan. In functie van mijn vragen heeft Ellen op een pragmatische en niet schoolse manier antwoorden aangereikt. Daarbij biedt ze je meteen vertrouwen. En ze laat je ruimte waar gewenst (ik kreeg de keuze om de methodiek te kiezen die best bij me paste). Maar ze biedt wel houvast en kader waar nodig. Het was een aangename en leerrijke ervaring.’

Hannelore Smits: “Dit kan je voor de rest van je leven gebruiken tijdens je sollicitaties, je zoektocht naar werk én voor je persoonlijke ontwikkeling”

“Om bevestiging te krijgen van de richting die ik uit wou gaan (HR), heb ik gekozen voor loopbaanbegeleiding op basis van de KernTalenten bij Ellen Vanbuel. Daarnaast wilde ik ook eens horen welke andere richtingen ik nog zou kunnen uitgaan buiten HR.

Tijdens de loopbaanbegeleiding zijn we teruggegaan naar de talenten die ik had als kind, dit was heel interessant. 

Daarbij kwamen er zaken naar boven waarvan ik vergeten was hoe graag ik ze deed. In een uitgebreid verslag kon ik lezen over mijn talenten en  werkpunten, dat was heel fijn. Want dit kan je voor de rest van je leven gebruiken tijdens je sollicitaties, je zoektocht naar werk maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast vond ik het ook heel fijn om dieper in te gaan op wat ik belangrijk vond voor mijn toekomstige functie en in mijn toekomstig bedrijf. Daarvan heb je vaak wel een algemeen idee maar ga je hier niet dieper op in. Bovendien neem ik zeker mee om de waarden van het bedrijf te matchen met die van mezelf.

Momenteel ben ik aan de slag in de HR-sector. En ben ik heel blij dat ik deze richting ben uitgegaan. Vanuit de loopbaanbegeleiding zijn enkele competenties naar boven die ik  naar de toekomst toe nog verder wil en kan ontwikkelen in het traject dat ik nu aan het volgen ben.” 

Yasmin Jansen: “Dit zou eigenlijk moeten geïntegreerd worden in het onderwijs”

“Ellen Vanbuel, ik wou je nog even laten weten dat het zeer waardevol was en is wat jij doet. Jij hebt echt zaadjes geplant tijdens het loopbaantraject. Ik ben echt heel benieuwd naar de toekomst. Dankzij jou heb ik alvast heel wat tools extra. Dit zou eigenlijk moeten geïntegreerd worden in het onderwijs, er zouden veel meer mensen weten welke weg ze moeten nemen.”

Evy Smit: “Dit heeft mij een nieuwe opportuniteit opgeleverd in een totaal andere sector”

“Mijn deelname aan de loopbaancoaching bij Ellen Vanbuel werd gestuurd vanuit 2 vragen die mij al geruime tijd bezig houden en die ik mezelf, door de huidige situatie op mijn job, meer en meer begon te stellen. Na enkele professionele betrekkingen, vroeg ik mij af wat ik verder wilde doen in mijn professionele loopbaan aangezien de huidige jobinhoud en werksfeer mij niet meer kon motiveren. Daarbij stelde ik mij volgende vragen: Welke job mij zou passen? Waar haal ik extra motivatie uit? Ben ik geschikt om een zelfstandig beroep te beoefenen? De aanpak van Ellen tijdens deze coaching wordt gestuurd vanuit een sterke professionele kennis.

Ellen kan zich sterk verdiepen in de persoon die voor haar zit en durft in haar conversatie de persoon echt in zichzelf laten keren en openlijk laten vertellen over de problemen die hij/zij ervaart en wat er speelt. Wat mij het meeste beviel aan de sessie is dat Ellen als coach er in slaagt om jou echt te laten focussen op de waarden die belangrijk zijn voor jou in een professionele loopbaan. Na deze gesprekken kon ik mezelf echt de vraag stellen wat voor mij belangrijk is en durfde ik dit ook te zoeken in een toekomstige job.

Durven veranderen en beslissen was voor mij de grootste troef ondanks mogelijk verlies van enkele voordelen of het loslaten van vertrouwde waarden. Na de loopbaancoaching, waarbij Ellen en ik enkele vacatures hadden vergeleken met mijn resultaten uit de coaching, ben ik met deze tips aan de slag gegaan. Dit heeft mij een nieuwe opportuniteit opgeleverd in een totaal andere sector waarin ik mijn belangrijkste waarden en vaardigheden kon terugvinden en waarbij ik een van mijn grote passies verder kan ontwikkelen.”

Mieke Dutoit: “Mijn bedrijf is mooi gegroeid op enkele maanden”

“Ik ging bij Ellen Vanbuel aan de slag binnen een loopbaantraject op basis van personal branding. Dankzij haar persoonlijke aanpak en oprechte interesse kreeg ik de nodige inzichten in mezelf én mijn bedrijf, alsook tools om van start te gaan.  Ondertussen is mijn bedrijf al mooi gegroeid op enkele maanden. Ik heb de touwtjes zelf in handen en kijk uit naar de toekomst!”
 

Debby Verheyen: “Ik sta veel steviger in mijn schoenen op het werk en dat had ik hard nodig.”

“Ik volgde een traject bij Ellen Vanbuel rond perfectionisme op de werkvloer. Ze biedt een fantastische professionele begeleiding en is heel rustig. Dat geeft voor mij een extra dimensie en biedt een enorme meerwaarde. Ze komt nooit belerend over, daar is ze zeer vaardig in. Nochtans weet ze veel en heeft een breed netwerk waarnaar ze doorverwijst indien nodig. De zalige ruimte waarin ik ontvangen werd, biedt weinig afleiding doordat er zo goed als niks hangt.

Ellen kan heel goed coachen naar de essentie en voelt goed aan of je eigenwaarden overeenstemmen met wie je bent. Door de goede perfectionisme coaching, het bepalen en verankeren van mijn eigenwaarden en het beter aanvoelen van mijn eigen lichaam, sta ik veel steviger in mijn schoenen op het werk, en dat had ik hard nodig. Ik wil Ellen ongelooflijk hard bedanken!”

Patricia Capenberghs: “Ik kreeg inzicht in wie ik ben als mens”

“Omdat ik last had van perfectionisme en piekeren over zaken waarover ik me niet echt zorgen hoefde te maken (zoals bvb financiën), kwam ik bij Ellen Vanbuel terecht voor het traject ‘je perfectionisme loslaten’.  Het was altijd worst case scenario bij mij.

Door aan de slag te gaan met het traject kreeg ik inzicht in wie ik ben als mens.  Daarnaast laat ik gedachten of gevoelens veel makkelijker los.  Hierdoor kan ik relaxen en genieten en voel ik me goed en gelukkig.  Ik merk ook dat ik anders reageer op bepaalde voorvallen waardoor mijn omgeving ook op een andere manier reageert naar mij toe.  Dit zorgt voor rust en harmonie.  En eigenlijk gebeuren deze dingen gewoon, ik hoef er niks aan te doen.”

Joke: “Dankzij jouw tips is het gesprek met mijn diensthoofd goed verlopen”

“Dank je wel voor de loopbaancoaching.  Desondanks het feit dat ik er enorm tegen op keek om het gesprek met mijn diensthoofd aan te gaan, is dit toch goed verlopen dankzij jouw tips.

Ik werk ondertussen nog maar 60% voor mijn werkgever. En de inhoud is ook aangepast naar mijn wensen: ik geef nu opleidingen en mag meer taken achter de schermen doen.
De overige 40% ben ik gestart als zelfstandige in bijberoep. Een hele verademing om meer thuis te zijn en te werken op mijn ritme. Dit alles was niet gelukt zonder jouw hulp.  Waarvoor nogmaals dank!” 

Ilse Drechsel: “Ik geloof weer om in de toekomst dingen te kunnen veranderen”

“Allereerst een welgemeende “Dank u” voor uw steun en vertrouwen dankzij de loopbaanbegeleiding. Uit pure noodzaak startte ik deze sessies.  Mijn gemoed was zo’n 6 maanden geleden namelijk helemaal gezakt naar een dieptepunt. Mensen in mijn omgeving hebben deze jobcoaching bij Ellen Vanbuel dan ook meermaals voorgesteld. Met een gevoel van geen andere keuze meer te hebben, ben ik op zoek gegaan naar een betere balans tussen mijn werk en gezin.  Onze gesprekken hebben alvast een positief resultaat in die zin dat ik weer geloof om in de toekomst dingen te kunnen veranderen. Misschien niet op korte termijn, maar zeker wel na verloop van tijd, weloverwogen keuzes te maken.  Je persoonlijke en menselijke aanpak (zeer empathisch) gaf me ook de mogelijkheid alle aspecten te bespreken met betrekking tot mijn persoonlijke situatie.”
 

Eva: “Ik ontdekte terug wie ik in oorsprong ben”

“Ik wilde graag weten wat ik wil in mijn werk, wat bij me past en wat haalbaar is voor me. De loopbaanbegeleiding heeft me heel wat inzichten gegeven over mezelf: in wie ik als kind was en wie ik in oorsprong ben. De sollicitatietips hebben het gevoel verhoogd dat ik het sollicitatieproces meer in eigen handen heb dan ik zelf dacht. Typisch aan de aanpak van Ellen is dat ze luistert zonder oordeel.”

Anoniem: “Ik kan makkelijker kiezen. Dit helpt me om mijn leven in handen te nemen”

“Ik klopte aan bij Ellen Vanbuel omdat ik was vastgelopen in mijn huidige werksituatie en omdat ik ontdekt hebt dat perfectionisme me stress bezorgde. We gingen aan de slag met KernTalenten en perfectionisme. Daardoor zit ik minder in mijn hoofd en leef meer vanuit mijn gevoel. Er is een gezond evenwicht ontstaan tussen body & mind. Dit maakt dat ik beter weet wat ik nodig heb / wat niet bij me past en op basis hiervan in dialoog kan gaan met mensen rondom me: ik kan makkelijker zaken benoemen, ik kan aangeven wat ik nodig heb en ik kan makkelijker grenzen stellen. Ik heb terug meer contact met mijn eigenwaarde en dit heeft een positief effect op mijn zelfbeeld (wat wil ik WEL, wat kan ik WEL, wat kan WEL). Ik heb een fijne ochtend- en avondroutines gecreëerd voor mezelf.  Het is ok geworden voor me om de organisatie van dingen uit handen te geven. Ik kan makkelijker kiezen vanuit het standpunt ‘kiezen = winnen – niet kiezen = stilstaan’.  Dit helpt me om mijn leven in handen te nemen.  Ik ben blij dat ik jou als coach heb leren kennen!”

Gitte Reveraert: “Ik weet nu wat me te doen staat en hoe ik mijn carrière verder kan en wil uitbouwen”

Ik was in een burn-out terecht gekomen, waardoor ik het op professioneel vlak even niet meer zag zitten. Tijdens een traject loopbaanbegeleiding begeleide Ellen Vanbuel me. Was dit nu echt mijn droomjob? Zou ik niet beter iets totaal anders gaan doen? Maar wat zou ik dan best gaan doen? Heb ik wel de juiste studies gekozen? Ik trok alles in twijfel.
 
Via via ben ik dan bij Ellen Vanbuel terecht gekomen. Vanaf het eerste telefonisch gesprek voelde ik me meteen op mijn gemak en toonde ze enorm veel begrip voor mijn situatie. De sfeer tijdens de sessies was altijd zeer ontspannen en Ellen voelt de dingen ook van nature zeer goed aan. Ik kon ook volledig mezelf zijn en heel eerlijk en open communiceren. Samen werkten we aan mijn carrière paspoort en gaf ze nuttige tips waarmee ik meteen aan de slag kon tijdens mijn herstel. Wanneer ik tussen de sessies door nog met een aantal vragen zat of advies nodig had, was Ellen ook steeds een luisterend oor, iemand waarop ik kon terugvallen. Dit gaf me een soort van rust en zo was er terug hoop dat alles wel op zijn pootjes zou terecht komen.
 
Momenteel zijn we een aantal maanden verder en is mijn beginvraag volledig beantwoord. Ik weet nu wat me te doen staat en hoe ik mijn professionele carrière verder kan en wil uitbouwen. Ellen heeft een zeer belangrijke rol gespeeld tijdens mijn herstelperiode en zonder Ellen had ik niet gestaan waar ik nu sta.

Katrien Debaene: “Ik heb nu handvaten om duidelijk voor mezelf én voor anderen af te bakenen wat ik wel of niet wil doen”.

“Ik wist dat ik veel wilde, héél veel. Dat ik heel veel niét meer wou, wist ik ook. Er heerste heel veel chaos in m’n hoofd waardoor ik enorm in de knoop zat met de richting die ik uit wou in m’n loopbaan. Eerst en vooral wilde ik graag duidelijkheid over waarop ik best kon focussen.

Ellen Vanbuel heeft me daar heel mooi bij geholpen op basis van de KernTalenten. Ze heeft me dingen doen inzien die ik ergens al wel besefte, maar waar ik nooit een duidelijk beeld van had. Ze kon me vertellen waaróm bepaalde dingen wel of niet bij mij passen. En met die ‘waarom’ voel ik me nu gesterkt: ik heb nu handvaten om duidelijk voor mezelf én voor anderen af te bakenen wat ik wel en niet wil doen.

Persoonlijk en menselijk, zo ontving ze me. Als een persoon die naar je luistert in plaats van een doodgeroutineerde psycholoog. Hier en daar gaf ze me inzichten door dingen over zichzelf te vertellen – iets wat ik niet had verwacht. Misschien wel het belangrijkste: ze gaf me het gevoel dat ze tijd voor me maakte, dat ik niet zomaar een nummertje was. Dit had ik eerder moeten doen.”

Koen L.: “Ik wilde specifiek advies rond leidinggeven en dit werd glashelder beschreven”

“Ellen Vanbuel bezorgde me na een KernTalenten analyse een verslag mét persoonlijk advies. Ze legde een link tussen mijn levensloop en mijn KernTalenten. Daarnaast schetste ze hoe ik nieuw leven kon inblazen in mijn carrière. Verder onderzochten we samen in welke mate mijn dromen en plannen passen bij mij doordat ik inzicht kreeg in wat me energie geeft en kost. Last but not least: ik wilde specifiek advies rond leidinggeven en ook dit werd glashelder beschreven. Het is zijn prijs meer dan waard!”

Bart S.: “Via Ellen kwam ik alvast verder met het leggen van mijn talentenpuzzel”

“Ik maakte de keuze om mijn werk een jaar stop te zetten en te kiezen voor herbronning en persoonlijke ontwikkeling. It takes a lot of steps to find and develop your goals. Via Ellen Vanbuel kwam ik alvast verder via het leggen van mijn talentenpuzzel. Ze gaf me snel de indruk mee te zijn in mijn jeugdverhaal. Uit mijn vroegere speelsituaties haalde ze vlot mijn KernTalenten met een persoonlijk advies erbij. Ook tof dat er achteraf nog een schriftelijk rapport van komt, zodat ik er dit nadien terug bij kan nemen, nu ik mijn onderneming aan het uitbouwen ben. Ik kan deze methode en Ellen als toegewijde coach dus zeker aanbevelen!”

Ingrid R: “Het is interessant om te weten en te herkennen waar je energie van krijgt en waar je veel energie aan verspeelt”

“De KernTalenten analyse bij Ellen Vanbuel werkt extra verdiepend. Het vergroot je zelfkennis, waardoor je je energiebalans beter kan bewaken. Heel interessant is om enerzijds te weten en te herkennen waar je energie van krijgt. Anderzijds waar je veel energie aan verspeelt. Ellen stelde de juiste vragen voor een verdere analyse. Het was verrassend dat het resultaat bevestigde wat ik duidelijk herken bij mezelf. Ze straalt ook veel vertrouwen uit. Ik vond het heel fijne sessies.”