Vanbuel Ellen

Welkom, mijn naam is Ellen Vanbuel!

Levensgenieter, rustbrenger, creatief, avontuurlijk, zakelijk, gevoelig, slim, imperfect...


Mijn grootste talent is om perfectionistische onderneemsters te laten voelen wat ze waard zijn en waartoe ze in staat zijn. Zodat ze stoppen met zichzelf en hun business klein te houden. En zo persoonlijk geluk en zakelijk succes kunnen ervaren.


 Wil je weten welke mogelijkheden ik voor je zie?

De reis van je leven

Meer dan 15 jaar runde ik succesvol 2 reisbureaus, vanuit mijn passie voor het ontdekken, versterken en verzilveren van de talenten van mijn team. Dankzij dit werk trok ik naar de meest bijzondere plekken ter wereld: echte droombestemmingen.


Nu maakt het me blij om te ontdekken naar welke bijzondere plekken jij op zakelijk en privé vlak wil reizen. Wat is jouw droombestemming? Wat jouw diepste dromen en verlangens?


Zie het als de reis van je leven. Waarin we samen je droombestemming bepalen. En de meest relaxte route uitstippelen om er te geraken. Verder zoeken we uit wat je precies nodig hebt in je reiskoffer: zelfinzicht, je diamanten, rust, een portie imperfectie, maar ook motivatie, inspiratie, (zelf)vertrouwen, focus, vrouwelijk leiderschap, présence, assertiviteit en sterke communicatie -, marketing - of sales skills,....


Meer weten?

Ondernemen vanuit je essentie

Meer dan 25 jaar ervaring heb ik in business, coaching en persoonlijke & professionele ontwikkeling. Van daaruit help ik je graag om op een ontspannen manier exact datgene gedaan te krijgen wat je wil en wat loont voor jezelf én je business. Noem het ondernemen vanuit je essentie. Zodat je voldoening én gemoedsrust kan ervaren. Persoonlijk geluk én zakelijk succes.


Allerliefst zet ik mijn expertise voor je in vanuit mijn hoofd, hart en ziel. Zodat je op een relaxte manier op je droombestemming raakt. Enerzijds maak ik ruimte voor je verhaal. Anderzijds stel ik de juiste vragen om in no-time tot je essentie komen. Daarbij durf ik je op een zachte, respectvolle manier uit te dagen en te confronteren. Bovendien geef ik je 100% aandacht en focus.

 

Vanuit mijn passie om talenten te ontdekken, versterken én verzilveren, richtte ik in 2014 Balance in Life op. Ik geloof dat jij veel meer waard bent dan je nu zelf denkt. En dat je tot veel meer in staat ben dan je nu gelooft.


Benieuwd?

Zakelijk succes én persoonlijk geluk

Omdat ik het je gun om een juiste balans te vinden tussen

 • enerzijds zakelijk succes, drive, uitdaging & resultaten 
 • anderzijds persoonlijk geluk, gemoedsrust & voldoening
 • aan de ene kant je vrouwelijkheid (gericht op verbinden, anderen, organische groei, ritme, draagkracht, ontvangen, intuïtie) 
 • aan de andere kant je mannelijkheid (gericht op zichzelf, doelen behalen, analytisch denken, competitie, daadkracht, actie)

plaats ik sinds 2014 mijn activiteiten onder de noemer Balance in Life.


Veel liefs,
Ellen Vanbuel

Balancing Business Coach & Zaakvoerster Balance in Life

Wat klanten over me vertellen

Telkens opnieuw maakt het me blij om te horen wat klanten over me vertellen. Wanneer ze me bijvoorbeeld laten weten dat ze grote stappen zetten dankzij mijn begeleiding. Daarnaast ben ik ontzettend dankbaar dat ik datgene doe wat ik het allerliefst doe: je doen voelen wat je waard bent en waar je toe in staat bent. Zodat je  op een ontspannen manier de meest waardevolle versie van jezelf kan zijn en exact gedaan krijgt wat je wil en wat loont voor jezelf én je business.


En voor jou is het natuurlijk handig om te lezen hoe je voorgangers mijn begeleiding hebben ervaren en wat klanten over me vertellen. Zo is het duidelijk wat je mag verwachten. En kom je te weten of het iets voor jou is.


Lees verder om te lezen wat klanten over me vertellen.

Hier lees je de resultaten van klanten

Ellen's aanpak deed wonderen voor me

Met perfectionisme worstelde ik al jaren, alleen wist ik dat zelf nog niet. Toch beperkte het me enorm in mijn functioneren. Omdat de website van Ellen Vanbuel me direct aansprak, was ik heel benieuwd. 

Haar aanpak deed wonderen voor me. Enerzijds kwam helemaal tot rust én barste van energie na een sessie. Anderzijds kreeg ik de bevestiging die ik nodig had: ik ben echt een creatief iemand. Verder heeft ze me geholpen met het opstarten van mijn nieuwe zaak. 

Daarbovenop heet het traject me echt sterker gemaakt. Want het heeft me de kracht gegeven om ervoor te gaan. En heeft me ook doen inzien wat mijn valkuilen zijn. Ik raad het iedereen aan want het leven is zoveel mooier na dit traject.

Tamara Beyers
Bijna een transcendente ervaring

Jarenlang had ik dingen gedaan omdat die van me verwacht werden. Maar wat wilde ík nu echt? Wat zijn mijn verdoken (kern)talenten, waar word ik gelukkig van? Daarin heb ik heel veel inzicht gekregen bij Ellen Vanbuel.

Dankzij haar flexibiliteit en inventiviteit heeft ze een atypisch traject voor me uitgestippeld. Daarom was het ook een erg persoonlijke ervaring voor me. 

Aan onze sessies hou ik levenslange inzichten over. Wat voor mij enorm waardevol was, is dat Ellen me liet voelen dat ze in me geloofde.

Ze was oprecht geïnteresseerd in mij en mijn verhaal, erg begaan ook en het geloof dat zij al heel snel in mij had, heeft ze letterlijk overgebracht op mezelf. Bijna een transcendente ervaring.

Vóór de sessies had ik veel onzekerheden, twijfelde aan mezelf en mijn kunnen. Het bleef bij dromen. Ellen lachte niet wanneer ik luidop droomde bij haar, ze moedigde me aan om te blijven dromen en overtuigde me ervan dat het daar niet bij hoeft te blijven.

Wauters Christel
Christel Wauters
De gesprekken bij Ellen waren mijn belangrijkste leermomenten van afgelopen jaar

Toen ik bij Ellen Vanbuel kwam was ik al bijna overtuigd van mijn jobswitch. Maar ik kon het nieuws nog niet op de juiste manier onder woorden brengen. Samen met Ellen, die goed aanvoelde hoe ik het wou zeggen, slaagde ik erin om de overstap naar de nieuwe job vlot te communiceren. Ik kon alvast op veel begrip rekenen. Op basis van mijn kerntalenten, heb ik mijn valkuilen en sterkte kanten ontdekt. Daarmee kan ik aan de slag in mijn nieuwe job.

Het belang van selfcare en zelfkennis, heb ik me gerealiseerd tijdens de coaching. De artikels hierover in kranten en tijdschriften vallen me nu pas op.

Spijtig genoeg is coaching nog niet zo gekend in de medische wereld. We zorgen graag voor anderen en minder voor onszelf. Ik ben er alvast van overtuigd dat tijd maken voor coaching meer dan de moeite waard is. En ik vertel het met grote overtuiging verder. De gesprekken bij Ellen waren voor mij het belangrijkste leermoment van het jaar. Ze zullen me ook altijd bijblijven. En ik zal mijn nota’s als richtingaanwijzer gebruiken.

Lieselotje Lammens - Gynaecologe
Ellen heeft een ontwapenend inzicht en sterke mensenkennis

Zoals velen onder ons, maakte ik op oudejaarsavond enkele goede voornemens. Misschien wel het belangrijkste voornemen voor het nieuwe jaar was om te onderzoeken waar ik op professioneel vlak nu écht mijn energie en motivatie uithaalde. Zo gezegd, zo gedaan. Via VDAB loopbaancheques kwam ik snel in contact met Ellen Vanbuel.

Samen gingen we aan de slag om te achterhalen welke potentiële jobs mijn talenten ten volle benutten en waar ik mijn voldoening uit kon halen. Ellen is een heel toegankelijke coach die je meteen op je gemak stelt en je de nodige rust en tools biedt om prachtige resultaten te boeken. 

Hoewel ik dacht dat ik mezelf op 31-jarige leeftijd nu wel had uitgedokterd, heb ik tijdens het traject héél wat nieuwe dingen over mezelf ontdekt. Ellen heeft een ontwapenend inzicht en sterke mensenkennis wat ze altijd op een heel respectvolle manier aan bod brengt tijdens de oefeningen. 

Dankzij de begeleiding kwam ik tot het besef dat de competenties die ik vandaag de dag ontwikkeld heb, niet per sé aansluiten bij mijn interesseveld. We bekeken samen hoe ik concreet stappen kan zetten om de pretlichtjes in mijn ogen werkelijkheid te maken binnen mijn professionele carrierepad. 

Tom Van Nueten - HR & Payroll Officer
Ik heb duidelijkheid gekregen over welk professioneel pad ik wil bewandelen

Na gevoelens van twijfel over mijn job en welke professionele richting ik moest uitgaan, heb ik bij Ellen aangeklopt voor loopbaanbegeleiding. Ellen is een zeer open persoon die erg aandachtig luistert en waarbij je 100% jezelf kan én mag zijn. Gelukkig was de klik er dus meteen.

Samen zijn we op zoek gegaan naar mijn professionele waarden, competenties, doelen en passies. Er was al een behoorlijk goede match met mijn huidige job, toch is Ellen er na een kort maar krachtig loopbaantraject van 7 uur in geslaagd om de chaos in mijn hoofd te verhelderen. 

Dankzij haar hulp heb ik de vinger kunnen leggen op een aantal zaken die ik alleen niet kon benoemen en heb ik duidelijkheid gekregen over welk professioneel pad dat ik verder wil bewandelen en welke talenten ik verder wil ontwikkelen. 

Omdat Ellen haar aanpak vertrekt vanuit een ieders sterke punten, hou je er na afloop van het traject bovendien een mooi stukje extra zelfvertrouwen aan over. Alleen dat al maakt het traject de moeite!

Michele Stynen - Marketeer

Voor de volgende stap in mijn traject, kom ik zeker terug

Na een eerste fijne samenwerking met Ellen Vanbuel een paar jaar geleden was de beslissing om samen met haar opnieuw een aantal dingen onder de loep te nemen zeer snel genomen.  

Omdat ik op een keerpunt zat in mijn leven, die me deden nadenken over welke richting ik wil uitgaan in mijn carrière: een ondernemerstraject opstarten of toch maar niet.  En ik ben een perfectionisme beestje…

 

Uit mijn verhaal haalde Ellen zeer snel de essentie: “We gaan aan de slag aan de basis met je KernTalenten om gelijk uit te sluiten waar je sterktes en valkuilen zitten. Zodat je aan het eind van dat traject helder hebt of je dromen haalbaar zijn of niet, waar je zelf op kan (blijven) inzetten, en wat je beter uitbesteedt.”

 

We hebben het VIP traject KernTalenten doorlopen, en ik heb niet alleen een heleboel bevestigingen gekregen. Maar vooral ook verhelderingen en inzichten rondom een aantal punten.  Mijn valkuilen zijn verduidelijkt en scherpgesteld. En ik weet waar ik verder aan moet werken.

 

Ellen heeft een heldere en klare kijk op de dingen, en slaagt er in om vrij snel de essentie uit mijn soms van-de-hak-op-de-tak verhalen te halen. Ze vat die essentie dan op een positieve manier terug samen , waardoor je soms verrassende inzichten krijgt: “Je kan het ook zo bekijken”.

Door haar geduldige aanpak, de niet-oordelende feedback die je krijgt, en het zachte handje van vertrouwen in de rug, kom ik steeds met hernieuwd vertrouwen uit de sessies.

 

Concreet houdt dit in dat ik op mijn huidige job een paar positieven veranderingen heb aangebracht. En dat ik weet waar ik aan begin wanneer ik aan mijn ondernemerschap begin.

 

Voor de volgende stap in mijn traject kom ik zeker terug.

Anja Loos

Dankzij Ellen krijg je heel wat concrete handvaten om de inzichten naar de praktijk te vertalen.

Het laatste jaar was m’n passie voor m’n werk aanzienlijk gedaald en ik had nog zeer weinig voldoening van m’n job.

Via een doorverwijzing kwam ik in contact met Ellen. Ik had gezien dat Ellen oa werkt via een kerntalentenanalyse en deze aanpak interesseerde me wel.

Na afloop van het traject bij Ellen, ben ik zeer blij dat ik bij haar dit loopbaantraject doorlopen heb. Ellen heeft een zeer duidelijke en heldere aanpak en traject in hoe ze iemand begeleidt. Ze geeft heel open en eerlijke feedback, iets wat ik zelf hard apprecieer.

Je merkt dat Ellen behoorlijk veel ervaring heeft in loopbaancoaching alsook in de kerntalenten methodiek. Voor mij was de kerntalentenanalyse op een aantal vlakken een eye opener en soms ook best wel confronterend. 

Het legde duidelijk een aantal zaken bloot waar ik effectief mee worstel(de) op verschillende jobs. De kerntalenten tonen je jouw specifieke sterktes en laten je zien waar je energie uithaalt en waar je energie aan verliest. Ik kon me zeker vinden in de analyse en dankzij Ellen krijg je ook nog heel wat concrete handvaten om de inzichten naar de praktijk te vertalen.

Ik ben kortom zeer tevreden van m’n coachingstraject en kan Ellen van harte aanbevelen als loopbaancoach!

Koen - Agile Coach
Ik had niet verwacht dat het zo ingrijpend was

Bij Ellen Vanbuel volgde ik de trajecten loopbaanbegeleiding en perfectionisme loslaten. Ik voelde me direct op mijn gemak bij haar. Ze straalt iets bekend uit. En ik had snel het gevoel dat ik haar kon vertrouwen.

Tijdens het traject rond perfectionisme, kan je je eigenlijk niet echt voorbereiden voor de sessies. Dit schrikte me wat af. Ik maakte me zorgen dat ik niet zou weten wat zeggen. Maar dit was helemaal niet nodig. Door de aanpak van Ellen kwamen de antwoorden gewoon vanzelf.

Vóór een sessie, zat mijn hoofd vaak vol gedachten. Tijdens een sessie, werden mijn hersenen aan het werk gezet op een ongewone manier. En na een sessie was mijn hoofd leeg, voelde ik me alerter en had ik meer energie. Ik voelde me steeds weer helemaal opgeladen. En na elke sessie zag ik merkwaardig genoeg telkens positieve veranderingen in mijn dagelijks leven.

Ik ontdekte zaken in mezelf waarvan ik niet dacht dat ze er waren. Hierdoor heb ik nu een sterker zelfbeeld en vergelijk ik me minder met anderen. Ik voel me spontaner. Dit uit zich bijvoorbeeld in zingen en dansen in de auto zonder schaamtegevoel.

Ik raad het traject aan iedereen aan die met zichzelf in de knoop ligt, teveel piekert of te star geworden is. Het meest memorabel vond ik het ontstaan van het vrije kind. Ik had niet verwacht dat dit zo ingrijpend was. Mensen die er niet in geloven, geloven volgens mij niet in zichzelf.

Het traject helpt je om terug helemaal jezelf te zijn, om jezelf terug te vinden.

Joke Verbeke - Interieur Architecte
Ik vind dat iedereen dit moet doen

Pas afgestudeerd was ik in de richting logopedie. Tijdens mijn stages merkte ik dat de jobs niet overeen komen met mijn verwachtingen. Omdat ik graag wilde weten wat voor mij andere studiemogelijkheden zijn, klopte ik aan bij Ellen Vanbuel. 

Aan de hand van mijn KernTalenten schetste ze een beeld van me waarin mezelf helemaal terugvind. Het klopt echt allemaal. Dankzij de begeleiding kreeg ik een antwoord op de vragen: ‘Wie ben ik nu eigenlijk echt? Waarvoor kan ik mijn talenten gaan inzetten? Wat zijn mogelijke valkuilen? Wat zijn mijn groeikansen?’ 

Resultaat is dat ik deze keer een weloverwogen studiekeuze gemaakt heb. Binnenkort start ik binnenkort met de studie ‘Immo – vastgoedmakelaar’ en heb zin om eraan te beginnen. Zowel de studie als de jobs die hiermee mogelijk zijn, passen bij mijn interesses, talenten en wie ik ben. Ik vind dat iedereen deze begeleiding moet doen!

E. Hendrickx - studente

 Ik heb geleerd mijn dromen te durven waarmaken

Na een burn-out wilde ik ontdekken wat mijn sterktes en vaardigheden écht zijn. Met Ellen Vanbuel klikte het meteen. Omdat ze me al snel duidelijk maakte dat de dingen die ik zelf evident vind, een enorme meerwaarde zijn. Zo gaf ze me veel vertrouwen en begrip.

Daarbovenop leerde ik dat ik mijn ondernemersdrang niet zomaar aan de kant moet schuiven. En ze deed me de moed verzamelen om mijn dromen te durven waarmaken. 

Inmiddels heb ik succesvol grote stappen ondernomen. Doordat ik mijn talent heb durven tonen, heb ik een beurs voor een exclusieve opleiding gewonnen. En ben ik gestart als zangcoach. 

Ellen gaf me hiervoor het duwtje in mijn rug dat ik echt nodig had. Ik had echt geen betere coach kunnen hebben! Dankzij Ellen kan ik mezelf terug vinden, weer plezier maken en heb ik weer energie! Heel erg veel dank Ellen, voor mij was je een ideale coach!

Marijke Peeters -             Zangcoach
Na de eerste sessie was het al meteen zo klaar als een klontje welke richting ik uit wil met mijn ondernemerschap

Als startende ondernemer, wilde ik vooral richting geven aan mijn zaak. Na de eerste sessie loopbaanbegeleiding werd het dankzij de feedback van Ellen Vanbuel voor mij al meteen zo klaar als een klontje wat in mijn ondernemerschap het allerbelangrijkst is: mijn bloemenverhaal vanuit mijn waarden uitschrijven. 

Onze sessies hebben me echt een boost gegeven, ik sta in mijn kracht als ondernemer en durf de touwtjes helemaal zelf in handen nemen. Bedankt voor de leuke afsluit… ik word altijd zo enthousiast als ik in je ruimte zit.

Geraldine Dierckx - Onderneemster
Ik zette de stap naar een andere job

Ik kwam bij Ellen Vanbuel terecht met de vraag welke job het best bij mijn persoonlijkheid past. De ervaring die Ellen Vanbuel reeds jaren heeft opgebouwd uit haar eigen carrière kwam goed van pas tijdens de loopbaanbegeleiding.  Alsook de kennis die ze reeds vergaard heeft als jobcoach zorgde ervoor dat ik me direct op mijn gemak voelde bij haar. 

De aanpak van Passion for Work en de coaching van Ellen waren de perfecte fit voor mij.  Deze hebben er niet alleen voor gezorgd dat ik antwoorden kreeg op mijn vragen.  Maar hebben me ook een flinke portie zelfverzekerdheid opgeleverd over mijn competenties en de ervaring die ik opgebouwd had in mijn carrière. 

De coaching heeft me doen beseffen wat ik belangrijk vind in een job, dat ik een pak meer zelfzeker mag zijn over mijn competenties en deze in de verf mag zetten tijdens job interviews. De concrete en handige oefeningen hebben me geholpen bij het solliciteren en hebben me ertoe aangezet om toch de stap te zetten naar een andere job.

Emily Peeters - Business      Advisor

Ellen spoorde me aan om concrete stappen te ondernemen

Toen ik bij Ellen Vanbuel aanklopte voor loopbaanbegeleiding, haalde ik nog maar weinig energie uit mijn job. Ik vond het moeilijk om een leuke job te vinden die bij mijn persoonlijkheid past. 

Ellen heeft me geholpen om een antwoord op die vraag te vinden. Ze luisterde naar mijn verhaal, en kon me veel tips geven vanuit haar eigen professionele ervaringen. Ze deelde ook inspirerende boeken en denkoefeningen die me ook op andere vlakken in mijn leven vooruithelpen. Tenslotte spoorde ze me ook aan om concrete stappen te ondernemen om de dingen te bereiken die ik wil. 

Met als resultaat dat ik nu echt weet welke job bij mijn persoonlijkheid en interesses past. Ik heb opnieuw bakken energie om mijn toekomstige (professionele) leven tegemoet te gaan.

Joke Jacobs, Administratief Medewerker

Ik kan nu focussen op het doel dat ik wil bereiken

Ben ik wel goed bezig?’ en ‘Wil ik hier de rest van mijn leven mee door?’ waren de vragen die constant door mijn hoofd spookten. Ellen Vanbuel heeft er tijdens loopbaanbegeleiding op een doortastende en empathische manier voor gezorgd dat ik inzicht kreeg in wat voor mij echt belangrijk is en waar ik goed in ben. Dit heeft me enorm geholpen om te kunnen kiezen voor een nieuwe richting zodat ik me kan focussen op het doel dat ik wil bereiken.


Steven Jacobs - Business Development

Mijn leven ziet er zo anders uit dan een jaar geleden.  Je bent een top-coach, Ellen!

Ik ben Ellen Vanbuel ontzettend dankbaar voor de coaching die ik van haar heb gekregen tijdens het loopbaantraject.  Het heeft me zoveel inzichten gegeven. 

 

De bevestiging dat ik met de juiste jobs bezig was heeft me gesterkt.  Het feit dat ik mijn zegje moest leren en durven doen… ik heb dat gedurfd! 

 

En het resultaat mag er zijn.  Uiteindelijk heb ik niet moeten kiezen tussen de 2 jobs die ik graag doe. Ik mag ze combineren in een 50/50 verdeling!  Veel variatie dus! 

 

Onze directie heeft dus gehoor gegeven aan mijn wensen.  Ik heb ’s ochtends geen probleem meer om op te staan als de wekker afloopt. En na een uurtje stap ik op de fiets ipv in de auto en fiets ik naar mijn werk… met veel zin en een glimlach op mijn gezicht!  

 

Mijn leven ziet er zo anders uit dan een jaar geleden.  Daarnaast ben ik nog volop bezig met de opstart van mijn kleine eenmanszaakje om in bijberoep uit te oefenen  Ik ben zo blij met de energie en het positivisme dat jij tijdens de coaching hebt doorgegeven. 1000x dank! Je bent een top-coach, Ellen!

Marjan W. - Leerkracht

Toen ik bij Ellen Vanbuel aanklopte voor loopbaanbegeleiding, haalde ik nog maar weinig energie uit mijn job. Ik vond het moeilijk om een leuke job te vinden die bij mijn persoonlijkheid past. 

Ellen heeft me geholpen om een antwoord op die vraag te vinden. Ze luisterde naar mijn verhaal, en kon me veel tips geven vanuit haar eigen professionele ervaringen. Ze deelde ook inspirerende boeken en denkoefeningen die me ook op andere vlakken in mijn leven vooruithelpen. Tenslotte spoorde ze me ook aan om concrete stappen te ondernemen om de dingen te bereiken die ik wil. 

Met als resultaat dat ik nu echt weet welke job bij mijn persoonlijkheid en interesses past. Ik heb opnieuw bakken energie om mijn toekomstige (professionele) leven tegemoet te gaan.

Joke Jacobs, Administratief Medewerker

Ben ik wel goed bezig?’ en ‘Wil ik hier de rest van mijn leven mee door?’ waren de vragen die constant door mijn hoofd spookten. Ellen Vanbuel heeft er tijdens loopbaanbegeleiding op een doortastende en empathische manier voor gezorgd dat ik inzicht kreeg in wat voor mij echt belangrijk is en waar ik goed in ben. Dit heeft me enorm geholpen om te kunnen kiezen voor een nieuwe richting zodat ik me kan focussen op het doel dat ik wil bereiken.


Steven Jacobs - Business Development

Ik ben Ellen Vanbuel ontzettend dankbaar voor de coaching die ik van haar heb gekregen tijdens het loopbaantraject.  Het heeft me zoveel inzichten gegeven. 

 

De bevestiging dat ik met de juiste jobs bezig was heeft me gesterkt.  Het feit dat ik mijn zegje moest leren en durven doen… ik heb dat gedurfd! 

 

En het resultaat mag er zijn.  Uiteindelijk heb ik niet moeten kiezen tussen de 2 jobs die ik graag doe. Ik mag ze combineren in een 50/50 verdeling!  Veel variatie dus! 

 

Onze directie heeft dus gehoor gegeven aan mijn wensen.  Ik heb ’s ochtends geen probleem meer om op te staan als de wekker afloopt. En na een uurtje stap ik op de fiets ipv in de auto en fiets ik naar mijn werk… met veel zin en een glimlach op mijn gezicht!  

 

Mijn leven ziet er zo anders uit dan een jaar geleden.  Daarnaast ben ik nog volop bezig met de opstart van mijn kleine eenmanszaakje om in bijberoep uit te oefenen  Ik ben zo blij met de energie en het positivisme dat jij tijdens de coaching hebt doorgegeven. 1000x dank! Je bent een top-coach, Ellen!

Marjan W. - Leerkracht

Ik hou van Ellen’s aanpak: zacht maar doortastend

Ik hou van Ellen’s aanpak: zacht, maar doortastend. Door mijn KernTalenten te bepalen, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Ik had niet plots m’n droomjob gevonden, maar het beeld van wat wel en niet voor mij werkt werd scherp gesteld.

Ik kwam er achter wat de talenten waren waar ik me niet zo bewust van was en hoe ik m’n minder sterke kanten kan compenseren. Dit in combinatie met alle praktische tips die ik kreeg (hoe communiceren, hoe solliciteren,…) maken de gesprekken met Ellen enorm waardevol. Goeie gids, leerrijke ervaring!

Karolien Sevenhans

Het lukt me veel beter om mezelf te blijven

Tijdens een traject loopbaanbegeleiding leerde Ellen me geleerd dat het helemaal ok is om even stil te staan en tijd voor mezelf te nemen zonder me daar schuldig over te voelen. We hebben ook vaak gepraat over hoe je jezelf kan blijven in deze continue stroom van keuzes maken. En dat lukt me nu al veel beter.

Barbara - Leerkracht

Het leverde me vooral zelfkennis en zelfvertrouwen op

Ik zat met veel twijfels in mijn job. En had het gevoel dat ik niet wist welke stappen ik moest ondernemen om te weten te komen wat mijn wensen waren voor de toekomst. Wanneer ik bij Ellen terecht kwam voor loopbaanbegeleiding hoopte ik vooral antwoord te krijgen op de vraag welke mogelijkheden ik had in de nabije toekomst. Daarnaast wilde ik ontdekken of een zelfstandige statuut iets voor mij was.

 

Typisch voor haar aanpak:

Naar Ellen gaan was voor mij een moment van rust. Ze gaf me het gevoel dat ik begrepen werd en haar aanpak was begripvol, empathisch en professioneel. In elke sessie werkten we hard en toch voelde het ontspannend aan. Elke keer ging ik buiten met meer zelfvertrouwen en meer energie. 

 

Het leverde heel wat op voor me. Door de ervaring van Ellen en de verschillende tools die ze gebruikt ben ik veel te weten gekomen over mezelf. Het leverde mij vooral veel zelfkennis en zelfvertrouwen. Daarbovenop heb ik ondertussen al heel wat stappen ondernomen en daar ben ik mede dankzij deze loopbaancoaching heel trots op.Julie Broos - Leerkracht

Dit heeft me zelfvertrouwen gegeven

Omdat ik graag wilde weten wat ik het beste zou kunnen gaan doen op professioneel vlak, kwam ik bij Ellen Vanbuel terecht voor loopbaanbegeleiding op basis van de KernTalenten.  Ik wilde weten waar ik wel en niet naar op zoek kon en welke richting ik uit wilde.

Ellen heeft een rustige benadering en ik vond het heel fijn dat ik mezelf mocht zijn tijdens de sessies.  Ik werd niet in een bepaalde richting geduwd, er was eerder een openheid naar mogelijkheden toe.

Ik heb heel wat inzicht in mezelf gekregen. Dankzij het traject, ben ik te weten gekomen wat mijn KernTalenten zijn, waar ik nog aan kan werken en waar ik best wel en niet op inzet. Dit heeft me meer zelfvertrouwen gegeven waardoor ik rustiger ben in mijn dagelijks leven.

Vroeger kon ik me nogal lang opboeien rond werk als ik thuis kwam. Nu vertel ik kort over mijn dag naar mijn man toe. Dit komt mijn partner en mezelf ten goede want ik heb meer energie over voor andere dingen.

Machteld Gillis
Mijn zelfbeeld is sterker geworden

Ik vond dat perfectionisme meer en meer in de negatieve zin voorkwam bij mezelf. Vooral van de pieken hiervan wilde ik vanaf geraken. Want hierdoor ervaarde ik stress, verloor ik mijn zelfvertrouwen en was ik niet meer gelukkig. Daarom ging ik bij Ellen aan de slag met het traject perfectionisme loslaten. 

En het effect kon ik vanaf de eerste sessie al voelen. Het piekeren is sterk verminderd, ik pieker bvb niet meer over wat ik anders / beter had kunnen doen, mijn zelfbeeld is sterker geworden, ik durf sneller advies te vragen aan de juiste persoon. Deze veranderingen zorgen ervoor dat ik me gelukkiger voel, minder stress heb en mijn zelfvertrouwen is hierdoor gestegen. 

Op het einde van de sessies is er een test waar je terug een score moet geven op de symptomen van perfectionisme, hierdoor kan ik ook zien dat het in vergelijking met de start van de sessies sterk verminderd is. Het lijkt hocus pocus te zijn. Maar het werkt echt. Zeer magisch.

Wai Kum

 Ik weet nu waar ik energie van krijg en ben van mijn perfectionisme afgeraakt.

Omdat ik op zoek was naar een studierichting die bij me aansloot, kwam ik op doorverwijzing bij Ellen terecht. In het traject gingen we op zoek naar mijn KernTalenten. Tijdens dit proces werd duidelijk dat ik ook perfectionistisch was. Vervolgens zijn we hiermee aan de slag gegaan in het traject ‘Je Perfectionisme Loslaten’.

De manier waarop Ellen te werk ging om mijn KernTalenten te achterhalen adhv vragenlijsten en een kaartenspel vond ik een hele goede aanpak. Hierdoor weet ik nu goed waaruit ik energie kan halen in het dagelijkse leven.

Uit mijn KernTalenten bleek onder andere dat ik een heel nuchter persoon ben. Dit was soms wel wat moeilijk bij het verdere verloop in de sessies rond perfectionisme, waar je je erg inleeft en sterk je verbeelding gebruikt. Maar Ellen heeft dit op zo’n persoonlijke manier aangepakt dat ik me toch kon inleven in het ‘verhaal’ en het met succes beëindigde. 

Dankzij het traject weet ik nu wat mijn KernTalenten zijn en waar ik dus energie uit kan halen. Daarnaast ben ik van mijn perfectionisme afgeraakt door meditatie die me helpt tot rust te komen. Ook heb ik nu de overtuigingen dat het niet meer moet volgens het boekje, maar dat ik het ook op mijn eigen manier kan uitvoeren. Ten slotte weet ik nu dat ik doe wat ik kan en dat het ook zo wel goed zal komen.

Paulien De Leeuw

Verdere getuigenissen

Ik heb een mooi, eigen programma uitgewerkt, op papier gezet en geïmplementeerd

Ik kwam in contact met Ellen omdat ik op zoek was naar een coach die me op twee vlakken kon helpen. Enerzijds om concreet een eigen coaching-programma uit te werken. Anderzijds vanuit mijn eigen moeilijkheid om om te gaan met een verlammende vorm van perfectionisme. Naast het programma perfectionisme loslaten, gingen we à la carte aan de slag.

Wat ik enorm geapprecieerd heb aan Ellen’s aanpak is eerst en vooral haar aplomb, haar rustige stevigheid.  Het gaf me een zeer sterk gevoel van vertrouwen, van draagkracht.  Dat maakt veel mogelijk.

Vanuit het werken met Ellen heb ik een mooi, concreet, eigen programma kunnen uitwerken, op papier zetten en implementeren.  En kan ik nu toch rustiger omgaan met die verlammende angst, die me al jaren parten speelde.  Ze is écht wel een bijzondere persoon, en ik ben haar diep dankbaar.

Henry Teitelbaum,            Individuele Perfectionisme Coach en Yoga, Mindfulness & MeditatieTrainer
Dankzij jouw trukendoos, ben ik in een positieve rollercoaster gekomen

Dankzij jouw trukendoos tijdens de loopbaanbegeleiding, heb ik geleerd om te communiceren over wat ik nodig heb.  Dit geeft me enorm veel opluchting. 

Hierdoor ben ik enkel en alleen in een positieve rollercoaster gekomen. En ik ervaar een pak minder stress. Ik ben gewoon een ander mens. 

Jij gaf me mee dat een mens vaak meer kan dan hij denkt. Eerst geloofde ik dit niet, maar nu ben ik hier helemaal van overtuigd! Ik heb enorm grote sprongen vooruit gemaakt.

Annelies Timmerman
Wat een ongelooflijke verandering in korte tijd
Al een tijdje was mijn zelfbeeld heel laag, vond ik het werk van anderen veel beter, was het nooit genoeg voor mezelf en stelde ik veel zaken uit omdat ik faalangst had. Neen zeggen was moeilijk en ‘ik’ kwam niet meer op de eerste plaats. Ik volgde een webinar over perfectionisme van Ellen waar ik zoveel in herkende bij mezelf dat ik meer wilde ontdekken.
 
Eerst volgde ik loopbaancoaching bij Ellen wat me enorm geholpen heeft om de juiste keuzes te kunnen maken. Ellen leert je om zelf die inschatting te maken in de toekomst of iets bij je past of niet vanuit je kerntalenten.
 
Daarna gingen we het traject perfectionisme in. Een beetje angstig voor het ontbekende maar ze verzekerde me dat het geen hokus pokus was maar wel degelijk wetenschappelijk onderbouwd. En ik dacht: “Als je blijft doen wat je doet, verandert er niets.” Ik had alle vertrouwen in Ellen. Ze leerde me kennismaken met mijn innerlijke delen die me nu helpen om samen verder op pad te gaan.
 
Na slechts een paar sessies zie en voel ik een enorm verschil! Ik heb meer zelfvertrouwen, minder uitstelgedrag, zeg meer neen en zorg meer voor mezelf. Ik heb mijn positieve energie terug en ben een pak vrolijker. Het zal altijd aandacht blijven vragen, maar wat een ongelooflijke verandering in die korte tijd!
Anoniem - Business               Analist

Ellen krikte mijn zelfvertrouwen op 

Vanuit mijn job als HR medewerker was mijn interesse voor een kerntalentenanalyse gewekt. Daarom ben ik met een 2-ledige vraag bij Ellen Vanbuel terechtgekomen:
 • Hoe kunnen we de analyse eventueel inzetten bij medewerkers?
 • Wat zijn mijn eigen kerntalenten en hoe kan ik nog meer in mijn kracht komen als ik deze ken?

Ellen heeft een open, rustige en toegankelijke aanpak. Ze put uit enorm veel ervaring en bracht me op een positieve manier tot inzichten die mijn zelfvertrouwen opkrikken. Dankzij het traject ben ik me nu bewust van de talenten die me energie geven. Daarnaast weet ik nu hoe ik er best voor zorg die nog meer in mijn job in te zetten.

Sofie S. - HR medewerker

Mijn ervaring bij Ellen heeft mijn leven veranderd

Ik besefte al lange tijd dat ik niet gelukkig was in mijn huidige job, maar wist niet hoe ik dit kon oplossen. Ik had 5 jaar architectuur gestudeerd, was een topstudent en bleek toch niet helemaal mijn plaats te vinden binnen de architectenwereld. Zelf vond ik geen rust om hier mee aan te slag te gaan. Het was een berg waar ik niet aan kon beginnen. Ellen leerde mij om stap voor stap op een heldere manier na te denken over verschillende aspecten. Vanuit het kerntalentenonderzoek leerde ik mezelf terug kennen. De gesprekken bij Ellen boden mij de mogelijkheid om even op de rem te gaan staan, een stap achteruit te zetten en terug te kijken naar de afgelegde weg.

Ik had het nodig om bewust  tijd te maken voor mezelf en opnieuw te beseffen wie ik ben en waar ik voor sta. Zo kwam ik uiteindelijk tot het inzicht om me om te scholen richting de zorgsector. Ik besloot om ergotherapie te gaan studeren. Een gewaagde omzwaai, maar een keuze waar ik nog elke dag met veel trots op terugkijk.

Ondertussen ben ik één jaar verder. Nog steeds ben ik blij met het afgelegde traject. Het kan confronterend zijn om even stil te staan en te reflecteren, maar vooral ook heel leerrijk. Uit elke ervaring kom je steeds weer iets sterker, steeds weer iets meer ontwikkeld.

Ik zie mijn voortraject als architect, mijn huidige opleiding en toekomst dan ook als een dynamisch proces. Mijn studie architectuur draagt bij tot wie ik ben. Hoewel ik ten volle achter mijn keuze voor ergotherapie sta, ben ik me er ook van bewust dat het nog een zoektocht zal zijn hoe ergotherapie en architectuur elkaar optimaal kunnen aanvullen. Ik kies er nu bewust voor om mij één op één in te zetten voor mensen binnen de zorgsector. Het zou enorm fijn zijn om mijn visie vanuit architectuur mee te kunnen nemen in het begeleiden van deze cliënten. Ik kijk er naar uit om dit steeds verder te ontdekken en me te ontplooien tot een ergotherapeut met uniek karakter en eigen kwaliteiten.

Ik heb al zo veel geleerd, zal nog tegen muren botsen, maar heb er het volste vertrouwen in dat ik mijn weg wel zal vinden. Ellen zorgde mee voor de eerste krijtlijnen van deze weg en daar ben ik haar enorm dankbaar voor!

Bedankt Ellen, ook voor je bijzondere aanpak! Ze weet een balans te vinden tussen een goede ondersteuning en een autonome keuze. Ik heb zelf beslist om effectief te beginnen studeren. Net daarom zie ik dit als een succeservaring. Ik koos voor mezelf!Anoniem

Door inzicht in mijn KernTalenten weet ik dat ik meer kan

In mijn functie als teamleader ervoer ik veel stress. Voor mijn gevoel voldeed ik niet aan de verwachtingen, ik maakte heel veel uren, kon geen grenzen stellen en had ook moeite dit uit te spreken. 

Dit moest anders en zo ben ik bij Ellen gekomen voor de VIP formule. Dit met de vraag hoe beter om te gaan met stress, assertiever zijn en grenzen te stellen. 

Haar warme en persoonlijke aanpak gaven mij meer rust. Door inzicht in mijn kerntalenten weet ik dat ik meer kan. En tips en tools om gesprekken voor te bereiden en zo mijn punt duidelijk te maken en mijn grens aan te geven.

Nogmaals dank voor de sessies samen, Ellen.

Marianne

Het traject heeft me vertrouwen gegeven en me geholpen de stap te zetten naar een ander type job

Na een 20-jarige loopbaan met een voor mij ideale job, moest ik noodgedwongen op zoek naar een andere werkgever. Al na enkele maanden sloop er twijfel en onzekerheid in mijn hoofd door deze nieuwe stressvolle job en had ik nood aan een time-out om te kunnen nadenken over wat ik echt wil op professioneel vlak in de toekomst.

Zo kwam ik bij Ellen Vanbuel terecht om een loopbaanbegeleidingstraject en mentale begeleiding te volgen.

Haar rustgevende aanpak en sterk luisterend oor stelden mij op mijn gemak en lieten toe om op een aangename en constructieve manier een kerntalentenverslag op te stellen over mij. Verassend voor mij maar duidelijk efficiënt wordt voor deze zoektocht naar KernTalenten vooral naar je prille jeugdjaren teruggegaan. Dit KernTalentenverslag heeft mij geholpen om onnodige twijfels weg te nemen en vertrouwen terug te winnen enerzijds maar bracht anderzijds toch ook nieuwe inzichten over mezelf bij waar ik vooraf niet echt rekening mee hield.

Deze begeleiding heeft zo mijn sterke eigenschappen kunnen bevestigen en mijn mindere talenten beter leren kennen. Dit helpt mij om de juist keuze te maken tussen wat ik wel en zeker niet(meer) wil doen en heeft mij de stap doen zetten naar een ander type job waar ik hopelijk de werkvreugde en work-life balance terug kan vinden van weleer.”

Anoniem

Ellen bied je meteen vertrouwen

Toen ik bij Ellen langsging voor loopbaanbegeleiding, stond ik op een kruispunt in mijn loopbaan. In functie van mijn vragen heeft Ellen op een pragmatische en niet schoolse manier antwoorden aangereikt. Daarbij biedt ze je meteen vertrouwen. En ze laat je ruimte waar gewenst (ik kreeg de keuze om de methodiek te kiezen die best bij me paste). Maar ze biedt wel houvast en kader waar nodig. Het was een aangename en leerrijke ervaring.

Catherine Schroeyers

Dit kan je voor de rest van je leven gebruiken tijdens je sollicitaties, je zoektocht naar werk én voor je persoonlijke ontwikkeling

Om bevestiging te krijgen van de richting die ik uit wou gaan (HR), heb ik gekozen voor loopbaanbegeleiding op basis van de KernTalenten bij Ellen Vanbuel. Daarnaast wilde ik ook eens horen welke andere richtingen ik nog zou kunnen uitgaan buiten HR.

Tijdens de loopbaanbegeleiding zijn we teruggegaan naar de talenten die ik had als kind, dit was heel interessant. 

Daarbij kwamen er zaken naar boven waarvan ik vergeten was hoe graag ik ze deed. In een uitgebreid verslag kon ik lezen over mijn talenten en  werkpunten, dat was heel fijn. Want dit kan je voor de rest van je leven gebruiken tijdens je sollicitaties, je zoektocht naar werk maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. 

Daarnaast vond ik het ook heel fijn om dieper in te gaan op wat ik belangrijk vond voor mijn toekomstige functie en in mijn toekomstig bedrijf. Daarvan heb je vaak wel een algemeen idee maar ga je hier niet dieper op in. Bovendien neem ik zeker mee om de waarden van het bedrijf te matchen met die van mezelf.

Momenteel ben ik aan de slag in de HR-sector. En ben ik heel blij dat ik deze richting ben uitgegaan. Vanuit de loopbaanbegeleiding zijn enkele competenties naar boven die ik  naar de toekomst toe nog verder wil en kan ontwikkelen in het traject dat ik nu aan het volgen ben

Hannelore Smits

Dit zou eigenlijk moeten geïntegreerd worden in het onderwijs

Ellen Vanbuel, ik wou je nog even laten weten dat het zeer waardevol was en is wat jij doet. Jij hebt echt zaadjes geplant tijdens het loopbaantraject. Ik ben echt heel benieuwd naar de toekomst. 

Dankzij jou heb ik alvast heel wat tools extra. Dit zou eigenlijk moeten geïntegreerd worden in het onderwijs, er zouden veel meer mensen weten welke weg ze moeten nemen.

Yasmin Jansen

Dit heeft mij een nieuwe opportuniteit opgeleverd in een totaal andere sector

Mijn deelname aan de loopbaancoaching bij Ellen Vanbuel werd gestuurd vanuit 2 vragen die mij al geruime tijd bezig houden en die ik mezelf, door de huidige situatie op mijn job, meer en meer begon te stellen. Na enkele professionele betrekkingen, vroeg ik mij af wat ik verder wilde doen in mijn professionele loopbaan aangezien de huidige jobinhoud en werksfeer mij niet meer kon motiveren. Daarbij stelde ik mij volgende vragen: Welke job mij zou passen? Waar haal ik extra motivatie uit? Ben ik geschikt om een zelfstandig beroep te beoefenen? De aanpak van Ellen tijdens deze coaching wordt gestuurd vanuit een sterke professionele kennis.

Ellen kan zich sterk verdiepen in de persoon die voor haar zit en durft in haar conversatie de persoon echt in zichzelf laten keren en openlijk laten vertellen over de problemen die hij/zij ervaart en wat er speelt. Wat mij het meeste beviel aan de sessie is dat Ellen als coach er in slaagt om jou echt te laten focussen op de waarden die belangrijk zijn voor jou in een professionele loopbaan. Na deze gesprekken kon ik mezelf echt de vraag stellen wat voor mij belangrijk is en durfde ik dit ook te zoeken in een toekomstige job.

Durven veranderen en beslissen was voor mij de grootste troef ondanks mogelijk verlies van enkele voordelen of het loslaten van vertrouwde waarden. Na de loopbaancoaching, waarbij Ellen en ik enkele vacatures hadden vergeleken met mijn resultaten uit de coaching, ben ik met deze tips aan de slag gegaan. Dit heeft mij een nieuwe opportuniteit opgeleverd in een totaal andere sector waarin ik mijn belangrijkste waarden en vaardigheden kon terugvinden en waarbij ik een van mijn grote passies verder kan ontwikkelen.

Evy Smit

Mijn bedrijf is mooi gegroeid op enkele maanden

Ik ging bij Ellen Vanbuel aan de slag binnen een loopbaantraject op basis van personal branding. Dankzij haar persoonlijke aanpak en oprechte interesse kreeg ik de nodige inzichten in mezelf én mijn bedrijf, alsook tools om van start te gaan.  Ondertussen is mijn bedrijf al mooi gegroeid op enkele maanden. Ik heb de touwtjes zelf in handen en kijk uit naar de toekomst!

Mieke Dutoit

Ik sta veel steviger in mijn schoenen op het werk en dat had ik hard nodig.

Ik volgde een traject bij Ellen Vanbuel rond perfectionisme op de werkvloer. Ze biedt een fantastische professionele begeleiding en is heel rustig. Dat geeft voor mij een extra dimensie en biedt een enorme meerwaarde. Ze komt nooit belerend over, daar is ze zeer vaardig in. Nochtans weet ze veel en heeft een breed netwerk waarnaar ze doorverwijst indien nodig. De zalige ruimte waarin ik ontvangen werd, biedt weinig afleiding doordat er zo goed als niks hangt.

Ellen kan heel goed coachen naar de essentie en voelt goed aan of je eigenwaarden overeenstemmen met wie je bent. Door de goede perfectionisme coaching, het bepalen en verankeren van mijn eigenwaarden en het beter aanvoelen van mijn eigen lichaam, sta ik veel steviger in mijn schoenen op het werk, en dat had ik hard nodig. Ik wil Ellen ongelooflijk hard bedanken!


Debby Verheyen

Ik kreeg inzicht in wie ik ben als mens

Omdat ik last had van perfectionisme en piekeren over zaken waarover ik me niet echt zorgen hoefde te maken (zoals bvb financiën), kwam ik bij Ellen Vanbuel terecht voor het traject ‘je perfectionisme loslaten’.  Het was altijd worst case scenario bij mij.

Door aan de slag te gaan met het traject kreeg ik inzicht in wie ik ben als mens.  Daarnaast laat ik gedachten of gevoelens veel makkelijker los.  Hierdoor kan ik relaxen en genieten en voel ik me goed en gelukkig.  Ik merk ook dat ik anders reageer op bepaalde voorvallen waardoor mijn omgeving ook op een andere manier reageert naar mij toe.  Dit zorgt voor rust en harmonie.  En eigenlijk gebeuren deze dingen gewoon, ik hoef er niks aan te doen.

Patricia Capenberghs

Dankzij jouw tips is het gesprek met mijn diensthoofd goed verlopen

Dank je wel voor de loopbaancoaching.  Desondanks het feit dat ik er enorm tegen op keek om het gesprek met mijn diensthoofd aan te gaan, is dit toch goed verlopen dankzij jouw tips.

Ik werk ondertussen nog maar 60% voor mijn werkgever. En de inhoud is ook aangepast naar mijn wensen: ik geef nu opleidingen en mag meer taken achter de schermen doen.
De overige 40% ben ik gestart als zelfstandige in bijberoep. Een hele verademing om meer thuis te zijn en te werken op mijn ritme. Dit alles was niet gelukt zonder jouw hulp.  Waarvoor nogmaals dank!

Joke

Ik geloof weer om in de toekomst dingen te kunnen veranderen

Allereerst een welgemeende “Dank u” voor uw steun en vertrouwen dankzij de loopbaanbegeleiding. Uit pure noodzaak startte ik deze sessies.  Mijn gemoed was zo’n 6 maanden geleden namelijk helemaal gezakt naar een dieptepunt. Mensen in mijn omgeving hebben deze jobcoaching bij Ellen Vanbuel dan ook meermaals voorgesteld. Met een gevoel van geen andere keuze meer te hebben, ben ik op zoek gegaan naar een betere balans tussen mijn werk en gezin.  Onze gesprekken hebben alvast een positief resultaat in die zin dat ik weer geloof om in de toekomst dingen te kunnen veranderen. Misschien niet op korte termijn, maar zeker wel na verloop van tijd, weloverwogen keuzes te maken.  Je persoonlijke en menselijke aanpak (zeer empathisch) gaf me ook de mogelijkheid alle aspecten te bespreken met betrekking tot mijn persoonlijke situatie.

Ilse Drechsel

Ik ontdekte terug wie ik in oorsprong ben

Ik wilde graag weten wat ik wil in mijn werk, wat bij me past en wat haalbaar is voor me. De loopbaanbegeleiding heeft me heel wat inzichten gegeven over mezelf: in wie ik als kind was en wie ik in oorsprong ben. De sollicitatietips hebben het gevoel verhoogd dat ik het sollicitatieproces meer in eigen handen heb dan ik zelf dacht. Typisch aan de aanpak van Ellen is dat ze luistert zonder oordeel.

Eva

Ik kan makkelijker kiezen. Dit helpt me om mijn leven in handen te nemen

Ik klopte aan bij Ellen Vanbuel omdat ik was vastgelopen in mijn huidige werksituatie en omdat ik ontdekt hebt dat perfectionisme me stress bezorgde. We gingen aan de slag met KernTalenten en perfectionisme. Daardoor zit ik minder in mijn hoofd en leef meer vanuit mijn gevoel. 

Er is een gezond evenwicht ontstaan tussen body & mind. Dit maakt dat ik beter weet wat ik nodig heb / wat niet bij me past en op basis hiervan in dialoog kan gaan met mensen rondom me: ik kan makkelijker zaken benoemen, kan aangeven wat ik nodig heb en kan makkelijker grenzen stellen. En ik heb terug meer contact met mijn eigenwaarde wat een positief effect heeft op mijn zelfbeeld (wat wil ik WEL, wat kan ik WEL, wat kan WEL). 

Ik heb een fijne ochtend- en avondroutines gecreëerd voor mezelf.  Het is ok geworden voor me om de organisatie van dingen uit handen te geven. Ik kan makkelijker kiezen vanuit het standpunt ‘kiezen = winnen – niet kiezen = stilstaan’.  Dit helpt me om mijn leven in handen te nemen.  Ik ben blij dat ik jou als coach heb leren kennen!

Anoniem

Ik weet nu wat me te doen staat en hoe ik mijn carrière verder kan en wil uitbouwen

Ik was in een burn-out terecht gekomen, waardoor ik het op professioneel vlak even niet meer zag zitten. Tijdens een traject loopbaanbegeleiding begeleide Ellen Vanbuel me. Was dit nu echt mijn droomjob? Zou ik niet beter iets totaal anders gaan doen? Maar wat zou ik dan best gaan doen? Heb ik wel de juiste studies gekozen? Ik trok alles in twijfel.

 

Via via ben ik dan bij Ellen Vanbuel terecht gekomen. Vanaf het eerste telefonisch gesprek voelde ik me meteen op mijn gemak en toonde ze enorm veel begrip voor mijn situatie. De sfeer tijdens de sessies was altijd zeer ontspannen en Ellen voelt de dingen ook van nature zeer goed aan. Ik kon ook volledig mezelf zijn en heel eerlijk en open communiceren. 

 

Samen werkten we aan mijn carrière paspoort en gaf ze nuttige tips waarmee ik meteen aan de slag kon tijdens mijn herstel. Wanneer ik tussen de sessies door nog met een aantal vragen zat of advies nodig had, was Ellen ook steeds een luisterend oor, iemand waarop ik kon terugvallen. Dit gaf me een soort van rust en zo was er terug hoop dat alles wel op zijn pootjes zou terecht komen.

 

Momenteel zijn we een aantal maanden verder en is mijn beginvraag volledig beantwoord. Ik weet nu wat me te doen staat en hoe ik mijn professionele carrière verder kan en wil uitbouwen. Ellen heeft een zeer belangrijke rol gespeeld tijdens mijn herstelperiode en zonder Ellen had ik niet gestaan waar ik nu sta.

Gitte Reveraert

Ik heb nu handvaten om duidelijk voor mezelf én voor anderen af te bakenen wat ik wel of niet wil doen

Ik wist dat ik veel wilde, héél veel. Dat ik heel veel niét meer wou, wist ik ook. Er heerste heel veel chaos in m’n hoofd waardoor ik enorm in de knoop zat met de richting die ik uit wou in m’n loopbaan. Eerst en vooral wilde ik graag duidelijkheid over waarop ik best kon focussen.

Ellen Vanbuel heeft me daar heel mooi bij geholpen op basis van de KernTalenten. Ze heeft me dingen doen inzien die ik ergens al wel besefte, maar waar ik nooit een duidelijk beeld van had. Ze kon me vertellen waaróm bepaalde dingen wel of niet bij mij passen. En met die ‘waarom’ voel ik me nu gesterkt: ik heb nu handvaten om duidelijk voor mezelf én voor anderen af te bakenen wat ik wel en niet wil doen.

Persoonlijk en menselijk, zo ontving ze me. Als een persoon die naar je luistert in plaats van een doodgeroutineerde psycholoog. Hier en daar gaf ze me inzichten door dingen over zichzelf te vertellen – iets wat ik niet had verwacht. Misschien wel het belangrijkste: ze gaf me het gevoel dat ze tijd voor me maakte, dat ik niet zomaar een nummertje was. Dit had ik eerder moeten doen.

Katrien Debaene

Ik wilde specifiek advies rond leidinggeven en dit werd glashelder beschreven. Het is zijn prijs meer dan waard.

Ellen Vanbuel bezorgde me na een KernTalenten analyse een verslag mét persoonlijk advies. Ze legde een link tussen mijn levensloop en mijn KernTalenten. Daarnaast schetste ze hoe ik nieuw leven kon inblazen in mijn carrière. Verder onderzochten we samen in welke mate mijn dromen en plannen passen bij mij doordat ik inzicht kreeg in wat me energie geeft en kost. Last but not least: ik wilde specifiek advies rond leidinggeven en ook dit werd glashelder beschreven. Het is zijn prijs meer dan waard!

Koen L.

Via Ellen kwam ik alvast verder met het leggen van mijn talentenpuzzel

Ik maakte de keuze om mijn werk een jaar stop te zetten en te kiezen voor herbronning en persoonlijke ontwikkeling. It takes a lot of steps to find and develop your goals. 

Via Ellen Vanbuel kwam ik alvast verder via het leggen van mijn talentenpuzzel. Ze gaf me snel de indruk mee te zijn in mijn jeugdverhaal. Uit mijn vroegere speelsituaties haalde ze vlot mijn KernTalenten met een persoonlijk advies erbij. Ook tof dat er achteraf nog een schriftelijk rapport van komt, zodat ik er dit nadien terug bij kan nemen, nu ik mijn onderneming aan het uitbouwen ben. 

Ik kan deze methode en Ellen als toegewijde coach dus zeker aanbevelen!

Bart S.

Het is interessant om te weten en te herkennen waar je energie van krijgt en waar je veel energie aan verspeelt

De KernTalenten analyse bij Ellen Vanbuel werkt extra verdiepend. Het vergroot je zelfkennis, waardoor je je energiebalans beter kan bewaken. Heel interessant is om enerzijds te weten en te herkennen waar je energie van krijgt. Anderzijds waar je veel energie aan verspeelt. Ellen stelde de juiste vragen voor een verdere analyse. Het was verrassend dat het resultaat bevestigde wat ik duidelijk herken bij mezelf. Ze straalt ook veel vertrouwen uit. Ik vond het heel fijne sessies.

Ingrid R.

x.

Relevante gevolgde opleidingen

Dé rode draad door mijn leven is persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hierin heb ik flink geïnvesteerd de afgelopen 25 jaar. 


Alle bagage, expertise en ervaring die ik hiermee heb opgebouwd, geef ik met plezier door aan jou. En zet ik graag in tijdens mijn begeleidingen.


Dankzij de investeringen die ik maakte, heb ik een groot kwalitatief netwerk uitgebouwd waarnaar ik graag doorverwijs indien nodig.

Persoonlijke ontwikkeling en coaching

Perfectionisme

 • Perfectionisme training Goed Genoeg: Evelien Bijl
 • Perfectionisme en hoogsensitiviteit: Marcel Hendrickx
 • Perfectionisme en hoogbegaafdheid: Tessa Kieboom
 • Perfectionisme coaching (OCP): Marcel Hendrickx

Coaching en change

 • Ontwikkelingsgericht Coachen: Rudy Vandamme en Marcel Hendrickx
 • Loopbaancoaching: Better Minds at Work
 • Loopbaancoaching en personal branding: Katrin Van de Water en prof. Buyens (Vlerick)
 • NLP (neuro linguïstisch programmeren) Practitioner en Master Practitioner (38 opleidingsdagen): Sven Kerremans en Marcel Hendrickx
 • Coaching commerciële medewerkers: Erik Houben
 • Coachen en leiden van medewerkers: Cevora

Talentmanagement

 • Train The Professional – KernTalenten methode: Daniëlle Krekels en Ingrid Everaerts
 • Kerntalenten en leiderschap: Daniëlle Krekels en Dirk Sterkendries
 • KernTalenten en studiekeuze: Ilse Hendrickx
 • KernTalenten en levensparadoxen: Frans Corten
 • KernTalenten en competenties op individueel en teamniveau: Daniëlle Krekels en Dirk Sterkendries

Leiderschap en strategie

 • Motiveren in kader van IIP (Investors in People)
 • Creating a Strategy Focused Organisation: prof. Bruggeman (Vlerick)
 • Leiderschap: Marleen Scheppers
 • CIEP tijdmanagement: Impulsus

Gezondheid, relaxatie en stressmanagement

 • Vier vrouwen in één vrouw: Ria Beyens
 • Energie in beweging ‘de weg naar gezondheid’: Leen Steyaert
 • Hatha Yogadocente; Bob Somers Yoga vzw
 • Cranio Sacraal Relaxatie therapie: Etienne Peirsman, Peirsman Cranio Sacraal Academie
 • Mindfulness: Virginie Vandaele

Business, ondernemerschap en marketing

 • Copywriting - schrijven voor internet membership Het Lab: Aartjan Van Erkel (bijna 5 jaar)
 • Juice: Eelco De Boer en Dolly Heuveling
 • Mastermoves (2,5 jaar): Eelco De Boer
 • High Ticket Coaching Academy: Lucy Johnson
 • Membership building: Stu Mc Laren
 • Open Circles Academy: Nisandeh Neta
 • Personal Branding: Katrin Van de Water en prof. Buyens (Vlerick)
 • Hoe correct omgaan met Social Media: Lieven Van de Velde
 • LABO en OC² Ondernemerschap en Ondernemerscompetenties: Starterslabo
 • Creating a Strategy Focused Organisation: prof. Bruggeman (Vlerick)