Ontdek in een persoonlijk gesprek met me
hoe je persoonlijk geluk én zakelijk succes ervaart door perfectionisme los te laten

en zo te voelen wat je waard bent 

en waar je toe in staat bent.

Verborgen gevoelens

Herken je deze verborgen gevoelens? Je bent ambitieus, succesvol en straalt zelfvertrouwen uit. Je wil je doelen bereiken. Daarbij is kwaliteit vanzelfsprekend voor je. 


Maar vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel zet je jezelf onder druk om constant je doelen na te jagen en van alles te 'moeten'. Zo leef je vooral vanuit je hoofd en negeer je je lichaamssignalen. Omdat je altijd maar doorgaat, riskeer je je grenzen te overschrijden.


Of je stelt belangrijke taken net uit door te twijfelen, onzeker te zijn (imposter) of omdat iets in jou je tegenhoudt (procrastinatie). Hierbij steken vaak schuld- of schaamtegevoelens de kop op. 


Zo ervaar je stress, onrust en verlies je kostbare tijd, energie en geld. Terwijl de buitenwereld dit niet door heeft (hoop je).

Perfectionisme de oorzaak?

Wat als ik je vertel dat in veel gevallen perfectionisme  de oorzaak is van al deze symptomen? En dat je door deze oorzaak weg te nemen een heel ander leven kan leiden? Een leven met meer gemoedsrust en minder stress waarin je weer kan genieten en nog steeds exact datgene bereikt wat je wil. Waarin je je succesvol én ontspannen voelt. En echt weer tijd hebt om aanwezig te zijn voor je meest dierbaren.


Dit is namelijk mogelijk. Klinkt te mooi om waar te zijn? Blijf lezen. Want ik laat je precies zien hoe je dit kan realiseren.

Vanbuel Ellen

"Le meilleur est l'ennemi du bon." Voltaire

Balancing Business Experience 'Perfectionisme loslaten'

Het goede nieuws is... je wordt niet geboren als perfectionist. Daardoor kan je perfectionisme loslaten. En dit kan snel en makkelijk. Vanuit verschillende opleidingen die ik volgde rond perfectionisme in binnen- en buitenland, heb ik de Balancing Business Experience 'Perfectionisme loslaten' ontwikkeld. 


Mensen laten perfectionisme los vanwege de voordelen...

 • stoppen met uitstellen 
 • jezelf niet meer onder druk zetten om constant je doelen na te jagen
 • komaf maken met de hele tijd van alles te moeten
 • stressniveau verminderen
 • betere nachtrust
 • gezonde gewoonten implementeren
 • eigenwaarde ontwikkelen
 • zelfliefde voelen
 • vertrouwen en innerlijke gemoedsrust opbouwen
 • vriendelijk je grenzen aangeven
 • uit je hoofd geraken en kunnen ontspannen 
 • energiepeil zelf makkelijk verhogen
 • veerkracht vergroten (er is een link tussen perfectionisme en veerkracht)
 • stoppen met jezelf of je business klein te houden
 • je gelukkiger en gezonder voelen
 • weer léven

Uit onderzoek aan de VUB blijkt dat mensen 6 maanden na het beëindigen van het traject nog steeds duurzame resultaten zien.


Meer weten? Klik dan hieronder!

Door perfectionisme los te laten, 

'moet' ik zoveel minder en

heb ik meer tijd dan ooit tevoren. 

Daarom zijn mijn relaties er op vooruit gegaan. 

Mijn meest dierbaren zijn hier blij mee. 

Omdat ik geen tijd en energie meer verlies aan piekeren, 

maak ik me minder zorgen 

waardoor ik innerlijke rust ervaar. 

En heb ik weer een gezonde portie energie 

om te genieten.

Ik voel dus opnieuw dat ik lééf!

Perfectionisme loslaten: is dat wel wat je wil?

Want je wil de positieve aspecten graag behouden. Omdat je er ook wel de voordelen van inziet. Ik begrijp wat je bedoelt: je wil namelijk efficiënt resultaten blijven neerzetten en kwaliteit blijven nastreven. Toch wil je minder stress ervaren en meer gemoedsrust. Zodat je weer kan genieten en voelen dat je lééft.


Als je de negatieve aspecten van perfectionisme loslaat en de positieve behoudt, weet ik dat het je helpt om persoonlijk geluk én zakelijk succes te ervaren. Wat ik je dus toewens, is dat je je perfectionisme loslaat. Want dan is er zoveel meer mogelijk voor je. Het helpt je namelijk om te stoppen jezelf en je business klein te houden.


En dit vraagt een specifieke aanpak.

De waarheid over perfectionisme

Een bizar gegeven wanneer het gaat over perfectionisme is dat de meeste perfectionisten niet door hebben dat ze er één zijn. Daarom komt ‘perfectionisme loslaten’ niet in hun op. Ook bij mij heeft het lang geduurd vooraleer mijn cent viel. Éen van mijn eerste coaches zei ooit als eerste tegen me dat het voor mij nooit goed genoeg was. Tegelijkertijd draafde hij dit gedicht op:


"GOED GENOEG! GOED! GENOEG!

GOED GENOEG? GOED? GENOEG? 

NOOIT GOED?

NOOIT GENOEG?

NOOIT GOED GENOEG?..."


10 minuten lang ging hij door met dit ene veelbetekenende zinnetje. Dus hij wilde me écht wel iets duidelijk maken.

Eerlijk?

Heel eerlijk... Ik dacht: wat krijgt hij nu? Hij is gek geworden! Dus het drong compleet niet door dat dat van toepassing zou kunnen zijn op mij… Perfectionisme loslaten? Nee hoor, hij zat er helemaal naast. Daar was ik rotsvast van overtuigd.


Pas jaren later realiseerde ik me dat hij misschien wel een punt had. Ik had een examen en was er 200% zeker van dat ik het niet zou kunnen. Terwijl ik 97% behaalde.


Vlak daarna gaf Marcel Hendrickx (auteur ‘Zeg me dat ik ok ben‘ en ‘Burn Out begint in de kleuterklas‘) een lezing over perfectionisme. Naarmate de lezing vorderde, ging er een lichtje op bij me: ik had wel degelijk last van perfectionisme. En dat inzicht is een belangrijke mijlpaal geweest in mijn leven en heeft heel veel voor me veranderd. Daarvoor ben ik Marcel dankbaar.

De meest waardevolle versie van jezelf

hoeft niet perfect te zijn.

Je bent nu al veel meer waard

dan je denkt.

Wat ik over mezelf ontdekte

Eerst en vooral dat ik een hoge lat had naar mezelf en anderen toe. Het was letterlijk nooit goed genoeg voor me. Daarom was ik altijd maar bezig met van alles te 'moeten'. Zo zette ik mezelf constant onder druk. En deed ik superhard mijn best voor alles en iedereen. Want ik wilde niemand teleurstellen. Ook mezelf niet. Nochtans was ik zelden tevreden, ook al behaalde ik vaak schitterende resultaten.


Omdat ik mezelf altijd maar ging vergelijken met anderen (die het natuurlijk veel beter deden of konden), relativeerde ik elk succes weg in plaats van er trots op te zijn. En doordat ik geen gezonde portie eigenwaarde had:
 • stelde ik complexe taken uit want... ‘ik zou ze toch niet kunnen’
 • of deed ik ze gewoon niet… Zo is me ooit gevraagd om een lezing te geven over Antarctica omdat ik er net geweest was. Omdat ik niet durfde spreken voor groepen, heb ik toen stiekem een andere spreker uitgenodigd (écht waar!)… Het grappige is dat het publiek toen absoluut mijn verhaal wilde horen en ik dus mijn Zuidpool verhalen toch nog verteld heb die avond. Met laaiend enthousiaste reacties… OMG!
 • en durfde ik niet spontaan mezelf te zijn
 • of zei ik “ja” tegen zaken waarop ik eigenlijk “nee” wilde zeggen. Daardoor ging ik maar al te vaak over mijn grenzen.

Dat perfectionisme hetgene was wat me parten speelde, had ik compleet niet door. Dus 'perfectionisme loslaten', kwam echt niet in me op…

Vanbuel Ellen

Waarom ik dit nu allemaal met je deel?

Om je een beeld te geven van de frustrerende zelf-saboterende gewoontes die bij perfectionisme horen. En die je kwetsbaar maken. Omdat de meeste mensen niet weten dat al die gewoontes een naam hebben, weten ze niet dat ze perfectionisme kunnen loslaten. Of waar ze terecht kunnen voor hulp. Zo geraken ze in een neerwaartse spiraal. En blijven ze vastzitten. Dat is niet wat ik wil voor je!

Als jij nu het inzicht krijgt

dat perfectionisme je parten speelt,

ontdek dan in een persoonlijk gesprek met me 

hoe je het kan loslaten

om zo persoonlijk geluk én zakelijk succes te ervaren.

Ellen's aanpak deed wonderen voor mij. Dankzij het traject ben ik helemaal tot rust gekomen én barst ik van energie. Ellen gaf me ook de bevestiging die ik nodig had... ik ben echt een creatief iemand. Verder heeft ze me geholpen met het opstarten van mijn nieuwe zaak. Het traject heeft me echt sterker gemaakt. Want het heeft me de kracht gegeven om ervoor te gaan. En heeft me ook doen inzien wat mijn valkuilen zijn. Ik raad het iedereen aan want het leven is zoveel mooier na dit traject.

Beyers Tamara
Tamara Beyers

Ik voelde me direct op mijn gemak bij Ellen en kon haar snel  vertrouwen. Na elke sessie zag ik  telkens positieve veranderingen in mijn dagelijks leven. Ik ontdekte zaken in mezelf waarvan ik niet dacht dat ze er waren. Hierdoor heb ik nu een sterker zelfbeeld en vergelijk ik me minder met anderen. Ik voel me spontaner. Dit uit zich bijvoorbeeld in zingen en dansen in de auto zonder schaamtegevoel.

Ik raad het traject aan iedereen aan. Want het helpt je om helemaal jezelf te zijn.

Joke Verbeke

Door perfectionisme durfde ik niets ondernemen. Ellen geeft je vlug een veilig en vertrouwd gevoel. Daardoor kan je heel eerlijk en open met haar praten. Zij heeft mij geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen, inzicht gegeven dat ik veel meer kan dan ik dacht en mij geleerd om zachter te zijn voor mezelf. Het was een mooi leerrijk traject. Eindelijk laat ik complimenten binnenkomen, durf ik neen zeggen, ben ik minder kritisch voor mezelf en doe ik nu dingen omdat ik het wil en niet omdat ze moeten.

Jael Duerloo

Meer resultaten van klanten bekijken?

Tijdens de Balancing Business Experience

'Perfectionisme loslaten'

ontwikkel je een diepgeworteld zelfvertrouwen.


Zet nu de eerste stap 

door hieronder te klikken.