Studiekeuzebegeleiding

Ontdek in een persoonlijk gesprek met me

wat je mogelijk maakt 

dankzij studiekeuzebegeleiding

Herken je dit?

70% van de scholieren die hun middelbare school afronden, heeft moeite om een studiekeuze te maken. 30% van de jongeren geeft in het eerste jaar van hun hogere studies aan een foute studiekeuze te hebben gemaakt. Enerzijds heeft dit een negatieve impact op hun zelfbeeld en geeft het een gevoel van falen. Anderzijds kost dit veel geld, tijd en energie. Terwijl het ook anders kan.


Binnen individuele studiekeuzebegeleiding help ik je om een studie te kiezen die past bij wie je bent, wat je wil en kan. 


Wil je weten welke mogelijkheden ik voor je zie?

Gebrek aan zelfkennis de oorzaak?

Wat als ik je vertel dat een gebrek aan zelfkennis vaak de oorzaak is? En dat je door deze oorzaak weg te nemen een studiekeuze kan maken die bij je past? Omdat je tijdens individuele studiekeuzebegeleiding heel snel en makkelijk inzicht krijgt in wie je bent, wat je motiveert, wat je diep vanbinnen belangrijk vindt en waarin jij later kan uitblinken, krijg je alle tools in handen om de juiste studiekeuze te maken.


Benieuwd welke kansen ik voor je zie?

Balancing Business Experience 'Studeren met succes'

Het goede nieuws is dus... je kan heel snel en makkelijk diepgaande zelfkennis opdoen aan de hand van je kerntalenten. Dit zijn niet zomaar talenten. Ze geven namelijk weer wie je bent, wat je wil, wat je goed kan en wat je energie geeft. 


Wat zijn de stappen?

 • Vooraf vul je een online vragenlijst in over je favoriete speelsituaties uit je kindertijd. Tof om te doen en zó klaar!
 • Daarover spreken we elkaar tijdens ons eerste gesprek (face to face of digitaal)
 • Dan ga ik achter de schermen voor je aan de slag om je kerntalenten in kaart te brengen
 • En geef je hierover feedback tijdens ons volgend gesprek. Zo ontdek je je karakter, motivatie en grootste potentieel
 • Daarna krijg je je persoonlijk Kerntalenten Kompas, bruikbaar voor de rest van je leven
 • Tijdens ons derde gesprek koppelen we je kerntalenten aan de juiste studies

De Balancing Experience 'Studeren met succes' helpt je dus om de juiste studiekeuze te maken, zonder keuzestress te ervaren. 


Wil je weten of het je kan helpen?

Vanbuel Ellen

Wat geeft het je?

Mensen willen individuele studiekeuzebegeleiding omwille van verschillende factoren...

 • keuzestress verminderen
 • positief effect op je energiepeil en motivatie
 • slaagkans studies 7x verhogen
 • energiegevers en -vreters kennen
 • tijdswinst
 • zelfvertrouwen vergroten
 • gezonde portie eigenwaarde opbouwen
 • voorkomen van procrastinatie of uitstelgedrag tijdens studies
 • bore-out en burn-out voorkomen
 • succesverhaal creëren voor je studies
 • optimale carrièrestart

Ik gun het je dus van harte om je te laten begeleiden voor een juiste studiekeuze. Want zo creëer je een opwaartse spiraal voor jezelf, leg je een belangrijk fundament voor je carrière en verhoog je je carrièrekansen vanaf dag 1.


Meer weten?

Vanbuel Ellen

"Be present, be relevant, be one step ahead."

Stel je voor ...

dat je studies je in een job duwen waarvan je gruwelt… Hierdoor slijt je je dagen door op de klok te kijken. En door af te tellen naar het einde van je werkdag. Zo creëer je de ideale mix om je stressniveau te doen pieken. Én je energiepijl pijlsnel te doen dalen. Wat een hel... De ideale cocktail voor burn- of bore out. 


Wil je dit voorkomen?

Is dit ook interessant voor jou?

Dit is niet voor iedereen. De beste resultaten voor studiekeuzebegeleiding behaal ik voor jongeren die:

 • Open staan om naar zichzelf te kijken
 • Tijd en energie vrijmaken om aan de slag te gaan met de thuisopdrachten én de inzichten uit de 1 op 1 gesprekken
 • In staat zijn om te reflecteren
 • Verantwoordelijkheid nemen voor hun keuzes
 • Vooruit willen blikken en graag denken in mogelijkheden
 • Positieve en duurzame keuzes willen maken

Nog steeds interesse?

Tijdens mijn stage binnen logopedie merkte ik dat de jobs niet overeen zouden komen met mijn verwachtingen. Daarom wilde ik weten wat voor mij andere studiemogelijkheden zijn. Doordat ze mijn kerntalenten schetste, vond ik een antwoord op: 'Wie ben ik nu eigenlijk echt? Waarvoor kan ik mijn talenten inzetten? Wat zijn mogelijke valkuilen? Wat zijn groeikansen?

Op basis daarvan heb ik nu een weloverwogen studiekeuzegemaakt. Binnenkort start ik met de studie ‘Immo – Vastgoedmakelaar’. En ik heb zin om eraan te beginnen. Zowel de studie als de jobs die hiermee mogelijk zijn, passen bij mijn interesses, talenten en wie ik ben. Bovendien vind ik mezelf helemaal terug in mijn kerntalenten, het klopt echt allemaal. Ik vind dat iedereen dit moet doen!


Eline Hendrickx

Omdat ik op zoek was naar een studierichting die bij me aansloot, kwam ik op doorverwijzing bij Ellen terecht. Dankzij haar aanpak weet ik nu goed wat mijn kerntalenten zijn en waaruit ik energie kan halen. Ten slotte heb ik vertrouwen gekregen dat ik niks volgens het boekje mag doen: ik mag het ook op mijn manier. Tenslotte weet ik nu dat ik doe wat ik kan en dat het ook zo wel goed zal komen. Dit heeft me rust gegeven tijdens mijn studies.

Paulien De Leeuw

Ik had 5 jaar architectuur gestudeerd, was een topstudent en bleek toch niet helemaal mijn plaats te vinden binnen de architectenwereld. Zelf vond ik geen rust om hier mee aan te slag te gaan. Het was een berg waar ik niet aan kon beginnen. Ellen leerde mij om stap voor stap op een heldere manier na te denken over verschillende aspecten. Vanuit het kerntalentenonderzoek leerde ik mezelf terug kennen. De gesprekken bij Ellen boden mij de mogelijkheid om even op de rem te gaan staan, een stap achteruit te zetten en terug te kijken naar de afgelegde weg.

Ik had het nodig om bewust  tijd te maken voor mezelf en opnieuw te beseffen wie ik ben en waar ik voor sta. Zo kwam ik uiteindelijk tot het inzicht om me om te scholen richting de zorgsector. Ik besloot om ergotherapie te gaan studeren. Een gewaagde omzwaai, maar een keuze waar ik nog elke dag met veel trots op terugkijk.

Ondertussen ben ik één jaar verder. Nog steeds ben ik blij met het afgelegde traject. Het kan confronterend zijn om even stil te staan en te reflecteren, maar vooral ook heel leerrijk. Uit elke ervaring kom je steeds weer iets sterker, steeds weer iets meer ontwikkeld.

Ik zie mijn voortraject als architect, mijn huidige opleiding en toekomst dan ook als een dynamisch proces. Mijn studie architectuur draagt bij tot wie ik ben. Hoewel ik ten volle achter mijn keuze voor ergotherapie sta, ben ik me er ook van bewust dat het nog een zoektocht zal zijn hoe ergotherapie en architectuur elkaar optimaal kunnen aanvullen. Ik kies er nu bewust voor om mij één op één in te zetten voor mensen binnen de zorgsector. Het zou enorm fijn zijn om mijn visie vanuit architectuur mee te kunnen nemen in het begeleiden van deze cliënten. Ik kijk er naar uit om dit steeds verder te ontdekken en me te ontplooien tot een ergotherapeut met uniek karakter en eigen kwaliteiten.

Ik heb al zo veel geleerd, zal nog tegen muren botsen, maar heb er het volste vertrouwen in dat ik mijn weg wel zal vinden. Ellen zorgde mee voor de eerste krijtlijnen van deze weg en daar ben ik haar enorm dankbaar voor!

Bedankt Ellen, ook voor je bijzondere aanpak! Ze weet een balans te vinden tussen een goede ondersteuning en een autonome keuze. Ik heb zelf beslist om effectief te beginnen studeren. Net daarom zie ik dit als een succeservaring. Ik koos voor mezelf!

Anoniem

Voor jongeren liggen alle kansen open. Wat ik je gun, is een juiste studiekeuze. Zet nu je eerste stap in de goede richting.